Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 159 (8076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei elevi ștefaniști vor reprezenta România la olimpiadele internaționale de astronomie

Sâmbătă, 9 Iulie 2022 (09:46:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

David Palaghianu, din clasa a VII-a, Rafaela Alexandra Barac Bologa, din clasa a IX-a, și Dragoș Andrei Sîrghi, din clasa a XI-a, toți trei de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, vor reprezenta România la olimpiadele internaționale din domeniul astonomiei din acest an.

Cei trei elevi au obținut un loc în lotul național în urma selecției desfășurate la Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava, în perioada 3 – 8 iulie.

„La Suceava au fost prezenți 26 de elevi, cei mai buni din țară, dintre care 10 juniori (adică elevi care au împlinit maxim 15 ani anul acesta) și 10 seniori (adică elevi de nivel liceal cu vârsta mai mare de 15 ani)”, a punctat inspectorul școlar adjunct, prof. dr. Petru Crăciun.

În urma probelor de selecție, elevul Dragoș AndreiSîrghi s-a calificat în echipa a II-a de seniori, de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, din perioada 14-22 august 2022, Kutaisi, Georgia.

Și la juniori, rezultatele sunt notabile. În urma probelor, au fost selectați trei elevi ce vor participa la Olimpiada Internațională de Astronomie, din Matera, Italia, în luna octombrie 2022: ștefaniștii David Palaghianu și Rafaela Alexandra Barac Bologa, alături de un elev din Iași, Andreea Boldureanu.

 „De asemenea, elevii Palaghianu David și Barac Bologa Rafaela Alexandra, de la Colegiul Național <Ștefan cel Mare>din Suceava s-au calificat la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori care se va desfășura în luna noiembrie în România, în localitatea Câmpulung Moldovenesc”, a mai adăugat Petru Crăciun.

David Palaghianu și Dragoș Sîrghi sunt pregătiti la clasă de prof. Carmen Amorăriței și de către prof. dr. Petru Crăciun în cadrul cercului de astronomie de la Centrul Județean de Excelență. Rafaela Alexandra Barac Bologa este pregătită la clasă de prof. Sorin Golda și de către prof. dr. Petru Crăciun în cadrul cercului de astronomie de la Centrul Județean de Excelență.

Coordonatorii lotului olimpic al României sunt doi suceveni: lect. dr. Cristian Pîrghie, directorul Observatorului Astronomic Suceava și prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct al IȘJ Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei elevi ștefaniști vor reprezenta România la olimpiadele internaționale de astronomie.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei elevi ștefaniști vor reprezenta România la olimpiadele internaționale de astronomie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei