Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 155 (8072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Război total între Primăria Siret și ACET Suceava. Adrian Popoiu acuză operatorul de apă-canal că blochează lucrările de asfaltare din oraș

Marţi, 5 Iulie 2022 (14:35:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a lansat un atac virulent către operatorul de apă și canal ACET SA Suceava, acuzând această societate și în special conducerea ei că blochează lucrările de asfaltare din acest oraș. Adrian Popoiu a spus că din cauza SC ACET SA Suceava, Primăria Siret nu poate asfalta mai multe drumuri din oraș, lucrări pentru care există deja finanțare. Popoiu a arătat că orașul Siret este plin de șantiere în construcție pentru mai multe obiective de investiții care se derulează în paralel în cadrul unor proiecte obținute de primărie în ultimii ani din fonduri europene. „Cu toate acestea, lucrările de reabilitare și modernizare a unor sectoare de drumuri sunt sistate din cauza SC ACET SA Suceava. Concret, Primăria Siret a constatat acum câțiva ani faptul că dorește să atragă fonduri pentru reabilitarea, asfaltarea unor drumuri prin două proiecte cu finanțare europeană în paralel cu SC ACET SA Suceava care dorea să obțină fonduri pentru extinderea rețelei de apă-canal în întreg județul Suceava, inclusiv în Siret”, a declarat Adrian Popoiu.

El a spus că Primăria Siret a anticipat că lucrările la rețeaua de apă-canal se vor derula cu greutate, dar a încercat totuși să obțină finanțare prin PNDL pentru rețeaua de apă-canal în zonele cu suprapuneri și a câștigat acest proiect în 2017. „Motivul pentru care am renunțat la proiectul de apă-canal al Primăriei Siret a constat în încăpățânarea SC ACET SA Suceava de a modifica master planul județean care era în sarcina lor. Au justificat prin imposibilitatea modificării analizei cost-beneficiu. Astfel, la presiunea SC ACET SA Suceava, Primăria Siret a fost nevoită să renunțe la finanțarea prin PNDL și să acceptăm ca lucrările la rețeaua de apă-canal să fie realizate de SC ACET SA Suceava prin proiectul lor, respectiv master planul județean”, a spus primarul din Siret.

 

·        Popoiu: „Disconfortul pentru locuitori este maxim și nu vom tolera acest fapt”

Adrian Popoiu a adăugat că lucrările la rețeaua de apă-canal puteau fi realizate de primărie în perioada 2017-2019, însă SC ACET SA a insistat să facă aceste lucrări, iar acum se înregistrează o întârziere de circa patru ani la extinderea rețelei.

„Gândind în perspectivă și preconizând că lucrările de apă-canal din sarcina SC ACET SA Suceava se vor suprapune peste cele de asfaltare, Primăria Siret a inițiat și a participat la mai multe ședințe cu numeroși factori decizionali unde ni s-au propus soluții și ni s-au promis măsuri concrete care să nu creeze disconfort în comunitate și să nu pericliteze finanțările câștigate de primărie pentru asfaltarea mai multor drumuri. SC ACET SA Suceava a participat la toate aceste ședințe derulate în ultimii 3-4 ani, a agreat soluțiile adoptate și a promis prioritizarea și urgentarea lucrărilor de apă-canal în Siret pe tronsoanele cu suprapuneri de lucrări. Totuși, Primăria Siret a fost nevoită să sisteze în această primăvară lucrările de asfaltare pentru a fi realizate extinderile de apă-canal. Datorită lipsei de acțiune și a ritmului foarte lent de desfășurare a lucrărilor la rețeaua de apă-canal, SC ACET SA Suceava blochează asfaltarea drumurilor din Siret, ascunzându-se după hârtii și inventând scuze pentru a nu grăbi lucrările. Disconfortul pentru locuitori este maxim și nu vom tolera acest fapt”, a arătat Adrian Popoiu.

El a subliniat faptul că Primăria Siret a pregătit ani întregi proiectele de asfaltare a mai multor drumuri din oraș, iar pentru aceasta a atras atenția SC ACET SA în toate ședințele din ultimii ani să trateze cu seriozitate aspectele privind suprapunerile de lucrări pentru ca cetățenii orașului să nu aibă de suferit din pricina disconfortului șantierelor și lucrărilor îngreunate sau cu un ritm prea lent de execuție.

„Atragem atenția că neimplicarea conducerii SC ACET SA Suceava, inclusiv a domnului director general ing. Ştefan Groza, în gestionarea fondurilor europene și a investiției de apă-canal în orașul Siret poate conduce la blocarea unui proiect de un sfert de miliard de euro la nivelul întregului județ Suceava, respectiv master planul de apă-canal”, a spus Popoiu.

 

·        Adrian Popoiu atrage atenția că Primăria Siret riscă să piardă o finanțare de 10 milioane de euro din cauza ACET

Primarul din Siret a mai spus că sistarea lucrărilor de asfaltare și starea actuală a drumurilor din oraș se datorează exclusiv SC ACET SA.

„Somăm această companie să trateze locuitorii orașului Siret cu respect, să urgenteze lucrările la rețeaua de apă-canal, să implementeze soluții concrete împreună cu constructorii noștri la drumuri și să finalizeze cât mai urgent investiția la rețeaua de apă-canal de pe raza orașului. Asfaltarea drumurilor nu poate aștepta la nesfârșit, iar cetățenii orașului merită să se bucure de beneficiile investițiilor în infrastructură și utilități moderne”, a transmis primarul din Siret. Adrian Popoiu a spus că în cazul în care SC ACET SA Suceava nu se mobilizează și nu finalizează în timp util extinderea rețelei de apă-canal, Primăria Siret va fi nevoită să reia lucrările de asfaltare fără a mai aștepta constructorul desemnat de operatorul de apă. „Primăria Siret nu va risca să piardă finanțările de circa 10 milioane de euro câștigate pentru mai multe obiective de investiții care includ, printre altele, și asfaltarea mai multor drumuri din Siret. Noi nu căutăm vinovați, nu aruncăm vina și nu venim cu justificări. A sosit momentul să spunem lucrurilor pe nume și să ne facem toți treaba la timp și cu maximum de responsabilitate față de cetățean, de la ministere, ACET și până la proiectanți și constructori. A venit momentul să depășim etapa veșnicelor întâlniri și să ne facem toți treaba în beneficiul cetățenilor. Primăria Siret va continua să lupte pentru proiectele și finanțările câștigate în beneficiul cetățenilor orașului și nu va mai tolera disconfortul creat în comunitate”, a declarat primarul din Siret.

El a transmis că cetățenii care doresc informații suplimentare privind proiectul derulat de SC ACET SA Suceava, graficul de execuție, perioada de implementare, data estimată de finalizare a lucrărilor la rețeaua de apă-canal din Siret, au la dispoziție datele de contact ale acestei companii: telefon: (+40) 230 20 63 15, Fax: (+40) 230 52 09 41, Telefon/Fax Dispecerat: (+40) 230 52 31 17, Mobil Dispecerat: (+40) 734 73 99 44, Mobil Centrală: (+40) 722 67 58 70 / (+40) 740 03 42 49, e-mail: secretariat@acetsv.ro, dar și pagina de internet http://www.acetsv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Război total între Primăria Siret și ACET Suceava. Adrian Popoiu acuză operatorul de apă-canal că blochează lucrările de asfaltare din oraș.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Război total între Primăria Siret și ACET Suceava. Adrian Popoiu acuză operatorul de apă-canal că blochează lucrările de asfaltare din oraș5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei