Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 143 (8060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan vrea să știe câte trenuri electrice noi vor circula prin Suceava

Marţi, 21 Iunie 2022 (11:11:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, de la care vrea să afle care sunt rutele de transport pe care vor circula trenurilor electrice achiziționate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. ”Mecanismul european de redresare și reziliență din care România poate accesa aproximativ 30 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile și rambursabile, oferă țării noastre oportunitatea realizării unor reforme și investiții esențiale pentru modernizarea statului român. În acest sens, am primit cu deosebită satisfacție vestea că Autoritatea Feroviară Română achiziționează un număr de 37 de trenuri electrice pentru transportul de călători care vor reprezenta cea mai importantă investiție în materialul rulant al transportului feroviar românesc din ultimele trei decenii. În legătură cu această achiziție, așteptările românilor cu privire la modul și rutele pe care vor fi alocate noile trenuri sunt deosebit de mari, fiind anticipată o alocare a acestora către rutele feroviare care deservesc un flux important de călători și care asigură legătura între provinciile istorice ale României”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a amintit că în toate statele dezvoltate transportul rapid de călători și de mărfuri se asigură prioritar pe calea ferată, iar acest lucru este dorit și România, motiv pentru care este nevoie de progrese semnificative în modernizarea infrastructurii feroviare și a materialului rulant. În acest context, parlamentarul liberal vrea să știe câte trenuri electrice de călători achiziționate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență vor fi alocate pentru rutele Suceava-Brașov, Suceava-Constanța, Suceava-Galați și Suceava-București. De asemenea, Ioan Balan dorește informații legate de termenul pentru ca primele trenuri electrice de călători să fie puse în circulație. ”În condițiile în care necesarul de material rulant este mult mai mare, vă rog să precizați dacă în cadrul programelor operaționale aferente cadrului financiar multianual 2021-2027 intenționați să achiziționați noi loturi de trenuri electrice pentru transportul de călători?”, este o altă chestiune pe care Sorin Grindeanu trebuie să o lămurească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să știe câte trenuri electrice noi vor circula prin Suceava.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea să știe câte trenuri electrice noi vor circula prin Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei