Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 132 (8049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceveanul Alexandru Rață a fost omul meciului Bosnia și Herțegovina – România, din Silver League

Miercuri, 8 Iunie 2022 (14:17:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa de volei masculin a României, cu suceveanul Alexandru Rață în zi de grație, a câștigat cu 3-1 (25-15, 22-25, 25-22, 25-20) meciul din deplasare, cu Bosnia și Herțegovina, din cadrul Silver League. Titularizat în premieră în această competiție, voleibalistul în vârstă de 21 de ani a reușit în partida de la Tuzla nu mai puțin de 23 de puncte, cele mai multe din tabăra „tricoloră”. O evoluție foarte bună a avut și Adrian Aciobăniței, cel de-al doilea sucevean din naționala țării noastre, care a izbutit de puncteze de 13 ori.

Cu această victorie, a patra din tot atâtea jocuri disputate, România s-a calificat matematic în Final Four-ul Silver League, programat în zilele de 18 și 19 iunie, în Ungaria.

La cei doar 21 de ani ai săi, Alexandru Rață este dublu campion național și câștigător al Cupei României cu Arcada Galați. Crescut într-o familie de sportivi de performanță, atât tatăl, Sorin, cât și mama, Elena, practicând în tinerețe cu succes atletismul, Alex a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alexandru Rață urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind în anul III de studiu.

Adrian Aciobăniței este fălticenean la origine, iar pasiunea pentru volei i-a fost insuflată de tatăl său, Cezar. Primii patru ani ai junioratului i-a petrecut la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane”, sub îndrumarea profesorului Ionel Ciocan. Ulterior s-a mutat cu familia la Botoșani, de unde a făcut pasul în prima ligă din România, la Tomis Constanța. Evoluțiile constant bune l-au propulsat de foarte tânăr în anturajul echipei naționale, aducându-i un transfer în Germania, pe când avea doar 18 ani. Adrian este campion al Franței, cu Cannes, iar anul trecut a câștigat Supercupa, în Hexagon, cu Chaumont.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Alexandru Rață a fost omul meciului Bosnia și Herțegovina – România, din Silver League.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul Alexandru Rață a fost omul meciului Bosnia și Herțegovina – România, din Silver League0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei