Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 127 (8044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi începe Festivalul Internațional ”Ciprian Porumbescu”. Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă: „Suceava devine capitală culturală a României cel puțin pentru o săptămână”

Joi, 2 Iunie 2022 (09:00:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” debutează astăzi la Suceava, evenimentul urmând să pună în valoare compozițiile și personalitatea marelui compozitor. Festivalul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin intermediul Centrului Cultural Bucovina și cu sprijinul Ministerului Culturii și are loc în perioada 2-5 iunie 2022. Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a precizat că înainte de debutul festivalului, miercuri, 1 iunie, la Suceava au debutat Zilele Ciprian Porumbescu, cu o serie de concursuri de interpretare instrumentală și un spectacol muzical coregrafic susținut de profesorii și elevii Școlii Populare de Artă din Suceava. „În perioada următoare vor avea loc activități atât în Suceava, cât și la Stupca, dar și în alte localității din județ. Și aș aminti aici o serie de evenimente care au loc la Biblioteca Județeană, respectiv lansări de carte cu referire la personalitatea marelui compozitor, audiții muzicale, expoziții de carte și vizionări de film”, a spus Niculai Barbă. El a adăugat că pe 3 iunie, de la ora 15.00, sucevenii sunt invitați să participe la un recital susținut de elevii Școlii Populare de Artă care vor interpreta ”Balada” lui Ciprian Porumbescu în Parcul Central din Suceava la bustul marelui compozitor.

El a precizat că festivalul va începe joi, 2 iunie, ceremonia de deschidere urmând să înceapă la ora 14:00 la Teatrul Matei Vișniec din Suceava. „Festivalul Internațional Ciprian Porumbescu este un eveniment cultural care sperăm noi să devină unul de referință nu numai pentru județul Suceava, ci pentru România”, a subliniat Niculai Barbă.

El a adăugat că în zilele de 2 și 3 iunie 2022, cu începere de la orele 19:00, veți putea audia recitalurile cvartetelor "Transilvan" și "Ad Libitum", evenimente ce se vor avea loc în sala Teatrului Municipal "Matei Vișniec" Suceava, intrarea fiind liberă. Sâmbăta, 4 iunie 2022, publicul spectator este invitat la opereta "Crai Nou", de Ciprian Porumbescu, în interpretarea Orchestrei Metropolitane București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Evenimentul este programat cu începere de la orele 19:00 și se va desfășura pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava.

Seria evenimentelor culturale din cadrul Festivalului Internațional "Ciprian Porumbescu" se va încheia pe data de 5 iunie 2022, cu recitalul formației camerale "Croitoru String Virtuosi", intitulat sugestiv "Un secol de muzică tradițională". Recitalul va avea loc pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, cu începere de la ora 18:00. Niculai Barbă a precizat că din dorința de a încuraja tinerii interpreți și compozitori în abordarea genului muzical cameral, Festivalul Internațional "Ciprian Porumbescu" are și o componentă competițională, structurată în două secțiuni, Compoziție și Cvartete de coarde, locul desfășurării fiind Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava. El a arătat că sâmbăta, 4 iunie 2022, cu începere de la orele 17:30, va avea loc festivitatea de premiere și Gala Laureaților din cadrul celor două competiții, eveniment care va avea loc tot pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, înainte de opereta „Crai Nou”.

„Este un festival și sunt evenimente care completează o viață culturală extrem de consistentă care are loc în aceste zile la Suceava. Este o perioadă în care aș îndrăzni să spun că Suceava devine capitală culturală a României cel puțin pentru o săptămână”, a încheiat Niculai Barbă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe Festivalul Internațional ”Ciprian Porumbescu”. Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă: „Suceava devine capitală culturală a României cel puțin pentru o săptămână”.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi începe Festivalul Internațional ”Ciprian Porumbescu”. Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă: „Suceava devine capitală culturală a României cel puțin pentru o săptămână”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei