Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 124 (8041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Copilului, sărbătorită de peste 500 de copii prin rugby, în cadrul a patru unități de învățământ sucevene

Luni, 30 Mai 2022 (11:04:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Copilului va fi sărbătorită de peste 500 de copii prin rugby, în cadrul a patru unități de învățământ sucevene.În perioada 31.05.2022 – 07.06.2022, se vor desfășura patru turnee de rugby tag în cadrul proiectului Mini rugby pentru toți, implementat de Fundația Te Aud România și susținut de Federația Română de Rugby, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Proiectul Mini rugby pentru toți promovează în cadrul unităților de învățământ din județul Suceava, încă din toamna anului trecut, conceptul rugbistic și valorile pe care acest sport pe promovează, într-un proiect dedicat educației non-formale outdoor, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Astfel, peste 500 de copii vor participa în cadrul turneelor de rugby tag cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Turneele de rugby tag se vor organiza în cadrul a patru unități de învățământ înscrise în program, la Școala Cornu Luncii, Școala Păltinoasa, Școala Putna și Școala Baia și se bucură de susținerea autorităților locale.

 

·        Competiție

 

Calendarul activităților de rugby tag din program se va desfășura după cum urmează: 31.05.2022, orele 12:00 – Școala Păltinoasa, 01.06.2022, orele 09:00 – Școala Baia, 01.06.2022, orele 11:00 – Școala Cornu Luncii, 07.06.2022, orele 13:00 – Școala Putna.

„Aceste turnee reprezintă o oportunitate mare de socializare, comunicare și interacțiune pentru acești copii. Noi, ca și profesori coordonatori implicați în program, ne propunem să colaborăm pentru cât mai multe evenimente de acest fel în județul Suceava”, a declarat Mihai Coca, profesor coordonator Mini rugby pentru toți – Școala Cornu Luncii.

Organizatorii au mai spus: „Contrar cutumelor românești promovate în societatea românească până în prezent, educația și sportul sunt complementare. Cu atât mai mult cu cât rugby-ul promovează valori care pot fi transpuse cu ușurință și în alte areale ale vieții sociale și dezvoltării copiilor”.

Proiectul Mini rugby pentru toți aduce în prim plan la nivelul unităților de învățământ din județul Suceava impactul social pe care sportul îl poate genera în comunitate și contribuie la dezvoltarea acestor copii prin ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri de educație financiară și alte activități menite să vină în sprijinul educației formale.

„Dezvoltarea sportivă începe cu valorile pe care rugby-ul le promovează în rândul practicanților și nu numai. Integritate, solidaritate, respect, pasiune, disciplina – sunt valori pe care noi toți avem nevoie să le identificăm constant în jurul nostru. Și frumusețea jocului de rugby de aici începe. Prin acest proiect, aducem mai aproape de aceste valori autorități locale, instituții publice, parteneri strategici pentru ca împreună să contribuim la dezvoltarea acestor copii prin rugby. Le mulțumesc tuturor celor ce au ales să se alăture proiectului la nivelul județului Suceava și în special profesorilor coordonatori din cadrul celor 8 unități de învățământ partenere la momentul de față. Sperăm ca numărul acestora să crească de la an la an”, transmite Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud România.

 

·        Istoric

 

Proiectul Mini rugby pentru toți a început în septembrie 2021 și se bucură de susținerea Federației Române de Rugby. Este o bucurie de fiecare dată să văd astfel de acțiuni care promovează rugby-ul și mai ales aduc acest sport frumos mai aproape de copii, chiar în mediul extrem de important în care aceștia se formează, școala. De aceea, Federația Română de Rugby încearcă de fiecare dată să susțină evenimente precum cele de la Păltinoasa, Baia, Cornu Luncii sau Putna. Primii pași în rugby și insuflarea valorilor noastre sunt extrem de importante pentru orice jucător sau jucătoare, iar astfel de acțiuni sunt foarte importante. Vreau să le mulțumesc tuturor copiilor care aleg să își petreacă ziua lor bucurându-se de rugby, dar și profesorilor și organizatorilor”,  a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Copilului, sărbătorită de peste 500 de copii prin rugby, în cadrul a patru unități de învățământ sucevene.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Copilului, sărbătorită de peste 500 de copii prin rugby, în cadrul a patru unități de învățământ sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei