Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 119 (8036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesiune de informare privind violența bazată pe gen, la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți

Marţi, 24 Mai 2022 (13:11:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul proiectului „Colegiul Național <Eudoxiu Hurmuzachi> Rădăuți (CNEH) - 150 de ani de tradiție și prestigiu în educație”, recent s-a desfășurat o nouă manifestare în sala de festivități, intitulată „Abordarea stereotipurilor și promovarea unei imagini corecte a problematicii imigrației în România”, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITIP) și Asociația Ecumenică a Bisericilor din România.

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a avut privilegiul de a fi singura școală din județul Suceava aleasă de ANITP Suceava pentru a realiza această activitate. Acțiunea a fost prezentată de profesor universitar Gina Stoian de la Universitatea București - profesor asistență socială, iar din partea ANITP au fost prezenți comisarul de poliție Laura Stadler și psihologul Mihai Moisoiu.

Elevii au asistat la o sesiune de informare privind violența bazată pe gen, cu accent pe experiențele de migrație ale femeilor și fetelor imigrante. Prin atelierele de lucru, elevii au aflat despre cauzele imigrației, despre problemele întâmpinate de imigranți, drepturile pe care le au aceștia în România.

Campania de informare face parte din Proiectul EoM – Comunități solidare și incluzive pentru imigranți în România și are ca scop promovarea implicării active și a unei atitudini de acceptare, solidaritate și toleranță în protejarea drepturilor omului și a tratamentului egal al imigranților, în special solicitanți de azil și refugiați, prin conlucrarea atât la nivelul comunităților locale, cât și prin campanii de informare și conștientizare privind imigrația în rândul copiilor și tinerilor. Prin acest proiect se contribuie la demitizarea unor prejudecăți despre imigrație și la ameliorarea procesului de integrare a imigranților în România.

Directorul Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof dr. Puiu Adrian-Nicolae, ne-a spus că la această activitate elevii din clasele a IX-a E, a IX-a G, a X-a G și a XI-a C au participat în mod direct și vor putea transmite mesajele lor decidenților în cadrul evenimente publice de informare de tip – infotainment -, urmărindu-se abordarea stereotipurilor și susținerea schimbărilor pozitive în atitudini și practici legate de drepturile omului în ceea ce privește imigranții și refugiații.

Activitatea a fost coordonată de prof. Daniela Mariana Ciotău, cu participarea echipei manageriale: director prof dr. Puiu Adrian-Nicolae, director adj.  prof. Lăzărescu Luminița, consilier educativ prof. Miriam Leon-Postolache, a profesorilor Halip Beatrice, Ardelean Mărioara, Epatov Maria, Hrihor Rodica, Juravle Raluca și Buzilă Balaș Carmen - secretar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune de informare privind violența bazată pe gen, la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune de informare privind violența bazată pe gen, la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei