Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 104 (8021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salonul Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”, într-o nouă ediție la USV

Vineri, 6 Mai 2022 (11:37:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Reuşită Universitară şi Alianța Franceză din Suceava, organizează în perioada 12-13 mai cea de a VIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”. Organizat în format hibrid, evenimentul este realizat sub egida Ministerului Educației.

Evenimentul și-a propus prin tema acestei ediții, ”Cartea - sursă de înțelepciune, destindere şi combatere a dezinformării”, să conțină manifestări în jurul ideii de lectură, să contribuie la descoperirea şi promovarea unor tinere talente și să încurajeze cercetarea ştiințifică. În acest context dialogul generațiilor devine unul dintre punctele de atracție care identifică acest Salon Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum” de la USV.

În cadrul acestei noi ediții salonul se bucură de o participare largă din Canada, Coasta de Fildeş, Franța, Senegal, România, Republica Moldova și Ucraina. Peste 25 de edituri academice, case editoriale de prestigiu, grupuri editoriale recunoscute și librării cunoscute marelui public vor fi prezente în format fizic sau online.

Evenimentele salonului din acest an sunt structurate pe trei axe de dezbatere. Prima dintre ele poartă denumirea de ”Biblioteca şi cercetarea – realități şi perspective” și îi va avea moderator pe prof. univ. dr. hab. Elena Prus, director al Institutului de Cercetări Filologice și Interculturale ULIM, asistent univ. dr. Ioan Fărmuș, lector univ. dr. Gina Puică, bibliotecar Liliana Ciobanu și bibliotecar Ramona Țabrea.

Cea de a doua direcție dicutată se va denumi ”Managementul resurselor infodocumentare – tradițional şi contemporan” va aborda subiecte precum Bibliotecile virtuale şi accesul direct la informative, sau Cartea şi lectura în era digitală, având moderator pebibliotecarul Antoneta Mihailescu.

Cea de a treia axă de dezbatere va trata probleme precum ”Lectura – stimulator al potențialului creative” și-i va avea moderatori pe lector univ. dr. Marius Cucu și  bibliotecar Ramona Țabrea.

În cadrul Salonului desfășurat pe durata a două zile sunt anunțate peste 30 de lansări şi prezentări de carte şi reviste, numeroase întâlniri cu autori și editori, cu personalități ale culturii româneşti şi străine, cu tineri creatori de literatură română.

Invitatul de onoare al acestei ediții este Editura Universității Naționale „Yuriy Fedkovych”din Cernăuți – Ucraina. Participanții la evenimentele Salonului de Carte de la USV vor primi 100 de diplome de participare şi 16 diplome speciale. Comitetul de organizare al evenimentului este format din prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, bibliotecar Lăcrămioara Ciobanu, bibliotecar Liliana Ciobanu, bibliotecar Mihaela Cristea și bibliotecar Antoneta Mihailescu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”, într-o nouă ediție la USV.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salonul Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”, într-o nouă ediție la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei