Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 103 (8020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simpozion ”Biblioteca în conștiința tinerei generații”, dedicat Zilei Bibliotecarului, la USV

Joi, 5 Mai 2022 (13:32:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un eveniment de anvergură, ajuns la cea de a VI-a ediție, va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV). Este vorba despre simpozionul național cu participare internațională intitulat ”Contribuția Bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc”.

El va avea loc miercuri, 11 mai, în Auditorium-ul „Joseph Schmidt” din Corpul F, începând cu ora 08:00, și este organizat de Biblioteca USV în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor din România – A.B.R., Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT., Casa Corpului Didactic „George Tofan” și Inspectoratul Școlar Județean din Suceava. Tema ediției de anul acesta va fi ”Biblioteca în conștiința tinerei generații”, evenimentul fiind organizat sub egida Ministerului Educației și dedicat Zilei Bibliotecarului.

La eveniment vor participa peste 100 de invitați, cercetători ştiinţifici, profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, directori de bibliotecă, artişti plastici, scriitori, publicişti, sociologi, bibliotecari, doctoranzi, masteranzi. Vor participa de asemenea  studenţi din țară, din județele Alba, Argeș, Bacău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Iaşi, Mureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș și din Bucureşti, precum şi din străinătate, din țări precum Italia, Ucraina, Republica Moldova, care au răspuns invitației organizatorilor.

Simpozionul va avea trei axe de dezbateri. Prima dintre ele este intitulată ”Educația online prin cunoaștere, explorare și experiență”, responsabili pentru această primă direcție fiind bibliotecar Adriana Gherasim și profesor Gabriela Ciornei. Cea de a doua axă a dezbaterilor se va referi la probleme legate de ”Oportunități de educație și formare pentru biblioteca viitorului”, pentru care răspunderea aparține bibliotecarei Despina Doina Rotaru și bibliotecarei Evelina Frunzete. O a treia direcție a discuțiilor va face ”Un arc peste timp, de la părintele fondator al limbii italiene, Dante, la părintele inovator și modernizator al acesteia, Alessandro Manzoni”, pentru dezbaterile pe această temă responsabilitatea aparținând  profesorului Ioana Grosaru, dr. Olivia Simion și bibliotecarei Ramona Țabrea.

Lucrările simpozionului vor apărea în revista bibliotecii USV, al cărui colectiv de organizare este format din prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu – coordonator, bibliotecar Adriana Florentina Gherasim și bibliotecar Iuliana Adriana Iriciuc, în calitate de responsabili. Evenimentul va avea loc în format hibrid, iar link-ul de conectare este https://meet.google.com/tqr-ngsj-ekb.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpozion ”Biblioteca în conștiința tinerei generații”, dedicat Zilei Bibliotecarului, la USV.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simpozion ”Biblioteca în conștiința tinerei generații”, dedicat Zilei Bibliotecarului, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei