Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 101 (8018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Elevi suceveni, premiați la faza națională și internațională a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă

Marţi, 3 Mai 2022 (09:01:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți elevi suceveni au fost premiați la faza națională și internațională a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă. Prof. Mihaela Ursaciuc, directorul Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, ne-a spus că după etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura polonă maternă, care s-a desfășurat în perioada 18-20 martie 2022, la care elevii colegiului humorean au obținut două premii I, două premii II, trei premii III și o mențiune, a urmat etapa internațională, ce a fost organizată de Polonia, în perioada 6-7 aprilie 2022.

La faza internațională a Olimpiadei de Literatură și Limbă Polonă din Varșovia care, s-a desfășurat online, comisia a calificat trei elevi de la școlile sucevene care au obținut cele mai bune rezultate: Caterina Beleș de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului și Karolina Longher și David Coman de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava. Toți participanții la olimpiadă merită felicitați, la fel ca și profesorii lor.

Eleva Caterina Beleș, din clasa a XI-a, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a obținut titlul de „Finalist”, echivalent cu „Mențiune Internațională”.

„Felicitări, Caterina, mulțumim pentru tot efortul și sprijinul părinților și, în special, doamnei profesor Hanna Gałęcka. Un gând special Uniunii Polonezilor din România, domnului deputat Ghervazen Longher, pentru susținerea permanentă și necondiționată”, a transmis directoarea colegiului humorean, prof. Mihaela Ursaciuc.

 

·       Rezultate la faza națională

 

La Olimpiada națională de limba polonă maternă au participat 14 elevi din clasele VII-VIII și zece liceeni. Câștigătorii și cei care au obținut mențiuni au primit diplome și premii în bani de la Ministerul Educației din România. De asemenea, toți participanții au primit premii atât de la Uniunea Polonezilor din România, cât și de la Ambasada Republicii Polone (RP) la București, din fondurile pentru diaspora poloneză ale Ministerului Afacerilor Externe al RP.

Dintre elevii clasei a VII-a, cea mai bună s-a dovedit a fi Eliza Iedenac. Locul al II-lea a fost ocupat de Albert Cohut, iar locul al III-lea de Adnana Jucan. Mențiune au obținut: Lucica Malițchi și Daiana Bieleș. Toți sunt elevi ai Școlii Gimnaziale „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou. La clasa a VIII-a locul I a fost câștigat de Darius Curuț de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, locul al II-lea de Edi Gavliuc de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, locul al III-lea de Letisia Rujițchi de la școala din Poiana Micului, iar mențiune a obținut Ilonca Beleș de la școala din Solonețu Nou.

La clasa a IX-a locul I a fost ocupat de David Revai, locul II de Bianca Polacec, iar locul III de Carolina Coman.

Cu toții sunt elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Dintre elevii clasei a X-a cea mai bună s-a dovedit a fi Karolina Longher de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, locul al II-lea a fost ocupat de Monica Hofman, locul al III-lea de David Balac – ambii elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

La clasa a XI-a cel mai bun rezultat l-a obținut Caterina Beleș de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, locul II a fost ocupat de David Coman de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, iar locul al III-lea de Gabriela Stroca de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni, premiați la faza națională și internațională a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi suceveni, premiați la faza națională și internațională a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei