Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 100 (8017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Site-ul aeroportului Suceava a fost atacat de hackerii ruși de la Killnet

Luni, 2 Mai 2022 (10:22:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Site-ul Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava a fost atacat în noaptea de duminică spre luni de hackerii ruși din gruparea Killnet. Atacurile hackerilor au vizat mai multe aeroporturi din țară, printre care și cel de la Suceava. În urma atacurilor cibernetice, site-ul aeroportului sucevean nu a fost funcțional timp de mai multe ore. Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că site-ul www.aeroportsuceava.ro a redevenit funcțional în această dimineață, în jurul ori 9:00, și nu s-au înregistrat pierderi de date. Ioan Măriuța a spus că în urma investigațiilor s-a constatat că a fost vorba despre un atac de tip DDos prin care a fost deconectat domeniul aeroportsuceava.ro de resursele site-ului unde este găzduit. El a arătat că fișierele și resursele site-ului nu au fost afectate și nici nu au fost accesate fraudulos, având în vedere că atacul a fost îndreptat către infrastructura de găzduire a site-ului și a serviciilor specifice. Ioan Măriuța a precizat că atacul hackerilor nu a afectat traficul aerian.

De precizat că hackerii din gruparea Killnet au postat un mesaj în care au transmis că au atacat site-urile mai multor aeroporturi din România pe motiv că acestea ar fi folosite pentru transporturi de armă către Ucraina. „România, ce s-a întâmplat cu aeroporturile tale? De ce nu funcționează 13 aeroporturi? Autoritățile tale spun "nu e înfricoșător" =) Nu, e înfricoșător! Țara dumneavoastră este incapabilă să se lupte cu noi. Înțelegeți acest lucru, vă atragem atenția asupra situației! Opriți armele care merg în Ucraina și vă vom susține în fața NATO!!!”, este mesajul postat de hackerii ruși de la Killnet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Site-ul aeroportului Suceava a fost atacat de hackerii ruși de la Killnet.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Site-ul aeroportului Suceava a fost atacat de hackerii ruși de la Killnet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei