Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 98 (8015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Peste 11.000 kg deșeuri adunate până acum în cadrul campaniei „Curăţăm România”

Vineri, 29 Aprilie 2022 (17:04:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” este sloganul campaniei naționale „Curăţăm România”, care se desfășoară și în județul Suceava.

Până la data de 28 aprilie 2022, în cadrul campaniei naţionale s-au desfășurat acțiuni de ecologizare pe raza a 28 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din județul Suceava. Angajaților primăriilor li s-au alăturat elevi și cadre didactice, voluntari, reprezentați ai altor instituții și agenți economici. La aceste acțiuni de ecologizare au fost adunate peste 11.000 kg deșeuri. Astfel de acțiuni sunt programate și pentru săptămâna viitoare.

„UAT-urile au avut și au în continuare un rol esențial în organizarea și promovarea la nivel local a ecologizării prin colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri (plastic, metal, sticlă, textile, electrocasnice vechi, anvelope etc.). Rolul instituțiilor din subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor este să sprijine UAT-urile.

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava a informat și mobilizat UAT-urile în scopul organizării acestor activități de igienizare.

De asemenea, în data de 03.05.2022, vom participa, alături de Primăria comunei Ipotești, elevi de la Școala Ipotești și alte instituții, la o acțiune de ecologizare care va avea loc pe malul râului Suceava, între localitățile Lisaura și Tișăuți”, a precizat directorul executiv al APM Suceava, Maria Mădălina Nistor.

La fel ca și în anii anteriori, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava a colaborat cu Inspectoratul Școlar Suceava, în vederea promovării campaniei, având în vedere că instituțiile de învăţământ au un rol deosebit de important în informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor, prin intermediul copiilor și tinerilor, care pot schimba percepția și atitudinea adulților.

„Credem că, dacă vom oferi un model de bună practică și vom familiariza elevii cu modalitățile de colectare, predare și valorificare a deșeurilor, aceștia vor deveni mai responsabili și totodată exemple pentru alți cetățeni.

Până în prezent au fost implicați elevi în acțiuni de curățenie în curtea școlii sau în preajma școlii, dar și în alte acțiuni de educație ecologică, cu accent pe colectarea corectă a deșeurilor. Dar acțiunile nu se opresc aici, vor continua pe perioada acestei campanii, care se desfășoară până la data de 4 mai 2022. Cu siguranță, educația pentru mediu nu va lipsi niciodată din instituțiile școlare din județul nostru, fiind bine cunoscute numeroasele activități extrașcolare realizate zi de zi și pe care instituția noastră le apreciază și le promovează”, a adăugat directorul APM Suceava.

Proiectul “Curățăm România”, demarat în data de 4 aprilie 2022, este o campania națională de ecologizare, care își propune să schimbe comportamentul populației prin responsabilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului. Acest proiect este derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin implicarea directă a instituțiilor din subordinea acestuia și a unităților administrativ-teritoriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 11.000 kg deșeuri adunate până acum în cadrul campaniei „Curăţăm România”.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 11.000 kg deșeuri adunate până acum în cadrul campaniei „Curăţăm România”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei