Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 97 (8014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

1.000 de familii nevoiașe au beneficiat de câte un coș cu produse alimentare, de sărbătorile pascale, în cadrul proiectului „Dar spre Înviere”, ediția a II-a

Joi, 28 Aprilie 2022 (09:00:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1.000 de familii nevoiașe au beneficiat de câte un coș cu produse alimentare, de sărbătorile pascale, în cadrul proiectului „Dar spre Înviere”, ediția a II-a. Conform Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pe lângă sprijinul oferit celor afectați de războiul din Ucraina, Arhiepiscopia le este aproape, ca de fiecare dată, și familiilor defavorizate, bătrânilor singuri și copiilor sărmani din cuprinsul întregii eparhii. La sărbătoarea Învierii Domnului din acest an au fost oferite pachete cu produse în valoare totală de peste 170.000 lei.

Și la concertul caritabil „Dar de Înviere”, organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Centrul Cultural Bucovina, desfășurat luni, 25 aprilie 2022, în cea de-a doua zi de Paști, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, s-a adunat o sumă importantă de bani.

Concertul, prezentat de părintele Andrei Mocanu și de artistul Marian Gogan, a debutat cu interpretarea unor compoziții specifice sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos de către Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, dirijat de arhid. Ilie Leonte.

Acompaniați de orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, au susținut recitaluri artiști consacrați ai muzicii populare românești, precum Mioara Velicu, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Elena Pădure, Constantin Bahrin, Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Ilie Caraș, Loredana Călin, Emilia Solovăstru, Gabriel Treteag, Alexandra Dan, Dana Dăncilă, Marian Gogan, Rodica Andronic, Nicolae Vieru, Mihai Cotos, Ionuț Țanța, Dinu Croitor, Alexandr Rudyk, Gennadii Kaptar.

Spectacolul a fost completat cu momente de dans, specifice mai multor minorități din Bucovina, susținute de corpul de balet al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

Pe lângă sute de spectatori, la concert au fost prezenți și arhimandritul Iustin Tănase, consilier eparhial în cadrul Sectorului de Asistență Socială și Medicală, și părintele Constantin Oprea, consilier al Sectorului Cultural, care a rostit un cuvânt de mulțumire „pentru toți cei care s-au ostenit pentru aproapele și s-au alăturat acestui demers filantropic”.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților le este recunoscătoare tuturor celor care, din puținul lor, au sprijinit această inițiativă apărută din dorința de a aduce bucuria Învierii Mântuitorului în fiecare casă a Bucovinei și de a oferi puțină mângâiere și un mic dar (alimente de bază, încălțăminte și dulciuri) unui număr de 1000 de persoane, bătrâni singuri și copii proveniți din grupuri vulnerabile. Gândul de mulțumire se îndreaptă şi către interpreții de muzică populară și membrii grupurilor artistice care au dăruit publicului momente de aleasă bucurie, înmulțind astfel talantul primit de la Preamilostivul Dumnezeu”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.000 de familii nevoiașe au beneficiat de câte un coș cu produse alimentare, de sărbătorile pascale, în cadrul proiectului „Dar spre Înviere”, ediția a II-a.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.000 de familii nevoiașe au beneficiat de câte un coș cu produse alimentare, de sărbătorile pascale, în cadrul proiectului „Dar spre Înviere”, ediția a II-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei