Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 95 (8012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Niculai Barbă vrea o analiză în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a cauzelor care au dus la blocarea a 51 de oameni în telescaunul din Vatra Dornei

Duminică, 24 Aprilie 2022 (20:09:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, consideră că este necesar o analiză în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu privire la cauzele care au dus la blocarea a 51 de persoane în telescaunul din Vatra Dornei. Incidentul a avut loc duminică, în prima zi de Paște, toate persoanele blocate în telescaun fiind coborâte în siguranță. Niculai Barbă a ținut să aprecieze colaborarea între toate instituțiile implicate în salvarea celor 51 de persoane, însă a precizat că ar trebui o analiză asupra cauzelor care au provocat acest incident, pentru a nu se mai repete. „Servciul Salvamont a avut astăzi una dintre cele mai ample intervenții, împreună cu salvamontiștii din Vatra Dornei, ISU, Jandarmeria și Serviciul de Ambulanță. Cauzele urmează a fi stabilite de poliție și vor fi luate măsuri”, a spus Barbă. El a arătat că Serviciul de Salvamont Suceava a intervenit cu 10 salvamontiști. 
Vicepreședintele Consiliului Județean a spus că pentru a se evita astfel de eveninemte este necesară respectarea tuturor recomandărilor venite din partea Servciului Salvamont. „Muntele este extrem de atrăgător, dar în egală masură impune rigoare în respectarea unor reguli, atât din partea turiștilor, cât și a celor care utilizează activități sau dețin echipamente.
Încă o data fac apel la respectarea recomandărilor Salvamont.
După întalnirea de săptămâna trecută pe tema creșterii capacității de intervenție Salvamont, aștept și clarificarea lucrurilor privind cauza incidentului de azi pentru a se putea răspunde creșterii provocărilor pe zona de munte. Deja se poate vorbi despre necesitatea creșterii personalului, a dotării cu noi echipamente, perfecționarea colaborării tuturor instituțiilor, voluntarilor, autorităților, precum și  proprietari și administratorilor de  zona de agrement montan. Vreau să amintesc faptul că CJ Suceava a suplimentat organigrama, a susținut pregătirea persoanalui și a alocat sprijin financiar Serviciului Salvamont pentru dotarea cu cele mai noi echipamente. Și  suntem pregătiți sa menținem acest sprijin, cu tot ce va fi necesar”, a încheiat Niculai Barbă. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă vrea o analiză în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a cauzelor care au dus la blocarea a 51 de oameni în telescaunul din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Niculai Barbă vrea o analiză în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a cauzelor care au dus la blocarea a 51 de oameni în telescaunul din Vatra Dornei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei