Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 95 (8012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

50 de turiști, blocați în Prima zi de Paște în Telescaunul Vatra Dornei

Duminică, 24 Aprilie 2022 (19:55:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Update: 

Gravul blocaj din prima zi de Paște a fost provocat de șoferul unei mașini de teren care a intrat cu autovehiculul într-un telescaun, în zona  unde instalația coboară aproape de nivelul solului. O rolă a instalației a sărit în urma acroșării, astfel că tot circuitul a fost blocat. 

A fost sesizată Poliția Vatra Dornei, care face cercetări privind condițiile în care s-a produs incidentul. 

Operațiunea de salvare a fost finalizată în jur de ora 19.00. Au fost coborâte în total 51 de persoane, din care un singur minor. 

Un incident nedorit, care a pus în alertă pompierii, jandarmii și salvamontiștii, s-a petrecut la Telescaunul Vatra Dornei, în după-amiaza primei zi de Paște, când instalația s-a oprit și nu a mai putut fi repusă în funcțiune. În jur de 50 de turiști au rămas blocați pe traseu, defecțiunea apărând după una similară, petrecută în urmă cu două săptămâni. Diferența este că acum este vorba de un număr mult mai mare de persoane blocate.

Din jurul orei 16.00, a început operațiunea de coborâre a turiștilor blocați. Se intervine pe rând iar oamenii sunt coborâți cu ajutorul sistemelor de siguranță, în rapel. Pompierii se folosesc unde este cazul și de autoscările de serviciu. Operațiunea de salvare este una destul de complexă și de durată. Până în jurul orei 17.30, erau coborâte în siguranță 20 de persoane.

Atmosfera de la fața locului pare destul de liniștită, cel puțin privind la imaginile transmise de pompierii militari, în sensul că nu este instalată panica.

La fața locului intervin pompieri militari și salvamontiști cu accesorii specifice pentru recuperarea persoanelor blocate la înălțime. Intervin în sprijin și jandarmii din Vatra Dornei, respectiv Câmpulung Moldovenesc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de turiști, blocați în Prima zi de Paște în Telescaunul Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
50 de turiști, blocați în Prima zi de Paște în Telescaunul Vatra Dornei2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei