Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 92 (8009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un elev de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Fizică, etapa națională

Miercuri, 20 Aprilie 2022 (12:33:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Fizică, etapa națională, competiție care s-a desfășurat, în perioada 10-15 aprilie, la Bacău. Este vorba de elevul Robert Adrian Cîrstinariu, din clasa a IX-a, care a avut o prestaţie deosebită, clasându-se printre primii din ţară şi obţinând medalia de bronz acordată de Societatea Română de Fizică.

,,Un vis timid, pornit în gimnaziu (mențiune în clasa a VII-a; premiul al II-lea și calificare la etapa națională a olimpiadei de fizică în clasa a VIII-a), a devenit astăzi o realitate. Deși inițial mă simțeam dezorientat, am reușit să progresez, iar pasiunea a fost ghidul meu în acest parcurs. Olimpiada națională a însemnat mai mult decât o competiție. Pe de o parte, mi-a pus la încercare creativitatea în rezolvarea problemelor, iar pe de altă parte, am avut ocazia să întâlnesc elevi din toată țara cu aceeași pasiune și dăruire. Acest rezultat mi-a dat mai multă încredere în capacitățile mele și mă determină să continui acest drum. Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, în special domnului profesor Nicolae Debren, conducerii colegiului și familiei”, a afirmat Robert după aflarea rezultatului. Profesorul de fizică Nicolae Debren l-a felicitat pe elevul său pentru această performanță și a adăugat: „Destul de rar apar elevi cu o bună intuiție a fenomenelor fizice și care, în plus, să fie capabili să le abstractizeze, punându-le în ecuații matematice. Sunt convins că ambiția și echilibrul lui Robert vor determina o ascensiune frumoasă în lumea matematică, fenomenologică şi spirituală a fizicii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Fizică, etapa națională.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un elev de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Fizică, etapa națională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei