Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 92 (8009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii de învățământ profesional din municipiul Suceava

Miercuri, 20 Aprilie 2022 (12:21:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va depune două noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii școlare, în vederea calificării forței de muncă prin învățământ profesional în sistem dual.

Instituțiile vizate sunt Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza și Colegiul Tehnic Samuil Isopescu.

„Un asemenea proiect a fost finalizat deja la Colegiul Tehnic Petru Mușat, iar altul este în curs de realizare la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară.

O problemă cu care se confruntă o parte din firmele din orașul nostru este legată de lipsa forței de muncă calificată.
De aceea o prioritate pentru municipalitate o reprezintă calificarea forței de muncă prin învățământul profesional, în sistem dual.
Așa cum se cunoaște, au fost finalizate lucrările la Colegiul Tehnic Petru Mușat, care califică personal tehnic, în mod special operatori chimiști.

De asemenea, se lucrează destul de bine la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară, unde lucrările fizice sunt realizate în proporție de peste 50% la Microfabrica pentru produse alimentare din curtea colegiului, cu termen de finalizare în luna ianuarie 2023. Acolo se va pregăti personal calificat în domeniul alimentar” a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În paralel cu execuția lucrărilor la obiectivele menționate, administrația locală a pregătit documentația tehnico-economică, cu finanțare pe fonduri europene, pentru reabilitarea infrastructurii școlare pentru învățământ profesional în sistem dual, pentru alte două instituții de învățământ profesional - Colegiul Tehnic Samuil Isopescu și Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza.

„În aceste unități profesionale vor fi pregătiți mecanici auto, electricieni auto, electricieni de exploatare joasă tensiune, lăcătuși mecanici și personal calificat în domeniul construcțiilor. Avem convingerea că prin această strategie vom putea asigura creșterea numărului de personal calificat pentru diverse specialități”, a spus Ion Lungu.

Municipiul Suceava este adeseori dat ca exemplu în țară pentru programele de învățământ dual și proiectele demarate pentru îmbunătățirea infrastructurii de calificare a forței de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii de învățământ profesional din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii de învățământ profesional din municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei