Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 92 (8009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mâncare tradițională de Paște pentru cei 31 de refugiați de război ucraineni cazați în sala de sport din Dumbrăveni

Miercuri, 20 Aprilie 2022 (14:53:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 31 de refugiați de război din Ucraina cazați în sala de sport din comuna Dumbrăveni vor avea de Paște mâncare tradițională - friptură de miel, sarmale, ouă roșii, cozonac, pască etc., prin grija administrației locale. Dacă vor să participe și la slujba religioasă, având în vedere că toți sunt creștini ortodocși, biserica ortodoxă este chiar în apropiere.

Primarul comunei, Ioan Pavăl, a declarat, miercuri, că la această dată în sala de sport sunt 31 de persoane, din care 17 femei și 12 copii. Zece dintre cei cazați aici sunt persoane cu dizabilități. „Cei care sunt la noi nu au pe nimeni, nicăieri. Vor rămâne aici până la sfârșitul războiului și apoi se vor întoarce în Ucraina. Acum avem 31 de persoane, dar am înțeles că vor mai veni, așa că pe duminică ne așteptăm să fie 50-60 de persoane”, a afirmat primarul. Ioan Pavăl spune că în sala de sport de la Dumbrăveni condițiile de cazare și masă sunt foarte bune - încălzire în pardoseală, saltele noi, 20 de dușuri, toalete, vestiare pentru haine și obiectele personale, trei mese calde zilnic, cafea, ceai și lapte permanent. 

„Avem sprijinul unei fundații din Statele Unite și putem asigura cazarea și masa pentru 200 de persoane. Fundația acoperă 60% din cheltuieli și noi 40%; avem condiții foarte bune”, a spus primarul.

Sala de sport de la Dumbrăveni are o capacitate totală de 250 locuri. De la începutul crizei refugiaților, aici au fost cazate 1.720 de persoane, din care 662 de femei și 889 de copii, conform datelor furnizate de Prefectura Suceava. Cu tot cu cei care au fost cazați de localnici, în propriile case, primarul spune că de ajutorul celor din Dumbrăveni au beneficiat peste 3.000 de refugiați, marea majoritate creștini ortodocși. Dintre cei cazați în sala de sport, 1.689 de oameni au plecat spre alte destinații.

Miercuri dimineață, potrivit datelor furnizate de Prefectura Suceava, în taberele de cazare temporară din județ se mai aflau 107 persoane. Din 24 februarie, când a început războiul în Ucraina, prin aceste tabere, cu o capacitate de 2.000 de locuri, au trecut 12.115 persoane, din care 12.008 au plecat spre alte destinații. În perioada 24 februarie – 20 aprilie a.c., prin punctul de trecere a frontierei de la Siret au intrat în România 262.729 de persoane, din care 205.905 au fost cetățeni ucraineni. De asemenea, au intrat 47.443 mijloace de transport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâncare tradițională de Paște pentru cei 31 de refugiați de război ucraineni cazați în sala de sport din Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mâncare tradițională de Paște pentru cei 31 de refugiați de război ucraineni cazați în sala de sport din Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei