Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 90 (8007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tabără dedicată copiilor cu tulburări de spectru autist, organizată de Asociația Teona Ariana Suceava

Luni, 18 Aprilie 2022 (12:58:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Teona Ariana Suceava a organizat, în perioada 11 – 15 aprilie,în parteneriat cu Fundația FARA și Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie Blijdorp „O Nouă Viaţă” Suceava, Tabăra „Respiro” dedicată copiilor cu tulburări de spectru autist, la care au participat 48 de persoane.

Tabăra „Respiro” dedicată copiilor cu tulburări de spectru autist a fost încărcată de emoții pentru toate persoanele implicate. Am aflat de la organizatori și de ce: „Dacă ai un copil care îți poate spune ce simte, ce își dorește, unde îl doare, dacă are prieteni, poți să te gândești că viața ta e deja o bucurie.
Pentru părinții cu copii speciali, un <bună dimineața> poate fi rezultatul multor ani de terapie, al răbdării, al efortului fizic, psihic și financiar. Timpul și valorile sunt cu totul diferite într-o familie cu un copil atipic”.

Reprezentanții Asociației Teona Ariana Suceava, inițiatorii acestor tabere pentru copii cu dizabilități și pentru mămicile acestora, au explicat: „Socializarea este foarte importantă în evoluția copiilor cu autism. Prin interacțiuni cu alți copii și adulți, cu voluntarii, cu terapeuții, copilașii au fost implicați în tabără în tot felul de activități distractive și de stimulare a comunicării funcționale: desen, pictură, decupat &colorat măști, joc cu aluat din făină, creație de felicitări de Paște. Tot prin joc s-a aplicat și stimularea memoriei de scurtă durată: unde e camera, baia bucătăria, spațiul de joacă? Masa împreună a însemnat și prilej de adaptare și de diversificare a dietei alimentare, spre bucuria mămicilor. Prin explorare și expunere direct, copiii au experimentat gusturi, arome, texturi, mirosuri. De asemenea, s-a efectuat stimularea motricității fine prin pictură, scris, decorațiuni și a motricității grosiere prin joc cu mingea, la trambulină, în leagăn. Vânătoarea de comori a fost amuzantă și a însemnat stimularea atenției. Sperăm că și pentru mămici a fost un moment de Respiro, că au prins putere să meargă mai departe cu curaj și încredere”.

Această tabără nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi fost și sponsori, oameni cu inimă mare, dar și specialiști, voluntari-terapeuți, voluntari-kinetoterapeuți, voluntari care s-au alăturat Asociației Teona Ariana Suceava și care au făcut imposibilul să devină posibil: Trutzi, Bukowina Gerustbau, Electroaxa, Autodel Holding, Estrella Nord, Tarsin; invitații care le-au vorbit copiilor și mămicilor de copii speciali: prof. Margareta Lupașcu, psiholog Gabriela Lelcu, poetul Sebastian Crăciun, Anca Crăciun (fondatoarea Asociației Freamăt de Speranță), pastorul  Eduard Tilihoi, Doina Lazarovici; voluntari - terapeuți: Raluca Dura, Irina Drilea, Alexandra Nistor, Delia Papuc; voluntari-kinetoterapeuți: Iemima Peptanariu, Mirela Ilas, Georgiana Gogu, Pristavu Ovidiu, Hrebenciuc Claudiu, Gulica Petru, Lehaci Iulian; voluntari: Eudochia Pitu, Diana Gabor, Georgiana Maruseac, Luiza Hangan, Alina Blaja, Cristiana Blajin, Laurențiu Lazari, Vlada Popescu.

Mulțumiri sunt adresate și personalului complexului „La Brazi”, din comuna Vama, pentru dedicare, aici fiind locul de desfășurare al taberelor „Respiro” .
Asociația Teona Ariana Suceava mulțumește tuturor din suflet pentru participarea la tabăra „Respiro. Nimic fără Dumnezeu!”. Pentru ca aceste minunate tabere să continue, este însă nevoie de implicarea noastră, a tuturor. Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava cont în lei:
RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava. Pentru informații suplimentare puteți apela cu încredere la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com. Contribuind la tabăra „Respiro” deveniți parte din povestea Asociației Teona Ariana Suceava, ajutați magia să se întâmple, „adoptați” un copil altfel și îi oferiți o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui, o săptămână în tabăra „Respiro”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără dedicată copiilor cu tulburări de spectru autist, organizată de Asociația Teona Ariana Suceava.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără dedicată copiilor cu tulburări de spectru autist, organizată de Asociația Teona Ariana Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei