Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 90 (8007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursuri de perfecționare în Spania și Cehia pentru profesori de la Colegiul Silvic „Bucovina”

Luni, 18 Aprilie 2022 (15:24:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt cadre didactice de la Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc au participat recent la trei cursuri de perfecționare în Spania și Cehia. Cursurile s-au desfășurat în cadrul proiectului Erasmus+ din domeniul educației școlare: „Strategii inovative pentru un mediu de învățare european” și au avut ca teme: metode moderne în educație, coaching-ul educațional, creativitatea, colaborarea, gândirea critică și abilitățile de comunicare.

Prof. Alina Elena Cuciurean, directorulColegiului Silvic „Bucovina”, ne-a spus că proiectul a avut ca scop formarea a 21 de cadre didactice titulare ale colegiului, care fac parte din toate ariile curriculare, cu diferite responsabilități în cadrul școlii. Acestea au participat la cursuri care se pliază pe nevoile de formare identificate în rândul profesorilor: dobândirea de cunoștințe și abilități pe care să le aplice la clasă astfel încât să vină în sprijinul elevilor cu probleme de citire, de înțelegere a unui text citit, de exprimare a unui punct de vedere sau de operare cu cifre. Furnizorii de curs aleși au fost: Dorea Educational Institute- Limassol (Cipru), ITC International Praga (Cehia), Euromentor Barcelona (Spania), Learning Together Porto (Portugalia), Erasmus Learnig Academy Bologna (Italia) și Europass Teacher AcademyBarcelona (Spania).

„Prin participarea la activitățile de formare, cadrele didactice s-au familiarizat cu noi metode, tehnici și instrumente de lucru: învățarea mixtă și modelul de clasă răsturnată (blended learning și flipped classroom), metode de valorificare a stilurilor de învățare și a inteligențelor multiple, de pregătire a resurselor educaționale și valorificare a rezultatelor învățării, de învățare interactivă, de aplicare a bunelor practici în managementul clasei de elevi și de dinamizare a grupului”, a explicat directorul Alina Elena Cuciurean.

Colegiul Silvic „Bucovina” a obținut în anul 2021 și acreditarea pentru proiecte de mobilitate Erasmus+ în domeniul Educație școlară, iar prima mobilitate se va desfășura la începutul lunii mai 2022, la Praga. Tema cursului va fi digitalizarea în sala de clasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de perfecționare în Spania și Cehia pentru profesori de la Colegiul Silvic „Bucovina”.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursuri de perfecționare în Spania și Cehia pentru profesori de la Colegiul Silvic „Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei