Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 90 (8007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Campania regională de educație moral-religioasă ,,Minunea Învierii Domnului - tradiții și obiceiuri pascale”

Luni, 18 Aprilie 2022 (09:21:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădinița cu Program Prelungit „1-2-3” Suceava, reprezentată de director prof. Niță Niculina, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina și Școala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, a organizat, în săptămâna 11-15 aprilie 2022, Campania regională de educație moral-religioasă ,,Minunea Învierii Domnului - tradiții și obiceiuri pascale”, coordonată la nivel regional de prof. Maftei Leancă Ramona. Acțiunea s-a desfășurat în 31 de grădinițe și 5 școli din județul Suceava, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Au fost implicați 271 de cadre didactice, 3.421 de preșcolari și 565 de școlari.

Prof. Maftei Leancă Ramona Florentina a explicat că această campanie a urmărit păstrarea și valorificarea obiceiurilor și tradițiilor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului, prin valorificarea potențialului artistic și creativ al copiilor și dezvoltarea comportamentelor pozitive de relaționare bazate pe empatie, prietenie și generozitate.

Preșcolarii și școlarii suceveni, îndrumați de cadre didactice, și-au propus să omagieze această Sfântă Sărbătoare prin activităţi care să îmbine cât mai armonios utilul cu plăcutul, confecționând obiecte, utilizând jocul, învăţarea, munca şi creaţia. „Păstrând la loc de cinste aceste datini, tradiţii şi credinţe, practicându-le alături de copiii noştri, vom păstra vie spiritualitatea românească ca pe un izvor de bună creştere. Activitățile desfășurate în cadrul campaniei au fost diverse și de real interes pentru copii, desfășurându-se sub formă de lecții-vizită la Muzeul Național al Bucovinei, la Târgul de Paște – Produs în Bucovina, la Muzeul ouălor <Lucia Condrea> Moldovița, la diverse lăcașe de cult, excursii tematice, întâlniri cu artiști și meșteri populari, organizarea unor ateliere de creaţii plastice - desene, picturi/ picturi pe sticlă (icoane), colaje, felicitări și ouă încondeiate prin diferite tehnici de lucru, organizarea unor expoziții, <Târguri de Paște> și expoziții cu vânzare în scop caritabil, organizarea unor <Șezători de Paște> sau <Spectacole interactive>”, ne-a mai spus Prof. Maftei Leancă Ramona Florentina.

 

·       Participanți, colaboratori

 

Directoarea Grădiniței cu Program Prelungit „1-2-3” Suceava, prof. Niță Niculina, a declarat că toate aceste activități au stimulat participarea activă a copiilor, au dezvoltat și cultivat spiritul de echipă și de competiție, dar și a celui de întrajutorare în rândul copiilor și adulților implicați, având un impact pozitiv asupra tuturor participanților.     

Coordonatorul campaniei la nivel regional, prof. Maftei Leancă Ramona Florentina, și-a exprimat recunoștința față de toți partenerii care s-au implicat în desfășurarea campaniei, cât și față de colaboratori: G.P.P. Nr. 6 „Albinuța” Suceava, G.P.P. „Gulliver” Suceava/G.P.P. „ABC” Suceava, G.P.P. „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, G.P.P. „Dumbrava minunată” Suceava, G.P.P. Marginea,  G.P.P. „Prichindelul” Rădăuți, G.P.P. „Pinochio” Rădăuți, G.P.P. „Căsuța piticilor” Gura Humorului, G.P.P. „Paradisul piticilor” Gura Humorului, G.P.P. „Căsuța piticilor” Câmpulung Moldovenesc, G.P.P. „Albă ca zăpada” Vatra Dornei, G.P.P. „Pinochio” Fălticeni/ G.P.P. “Dumbrava minunată” Fălticeni, G.P.P. „Micul prinț” Rădăuți, G.P.N. Obcini Suceava, G.P.N. „Neghiniță” Suceava, G.P.N. Nr. 5 Suceava, G.P.N. Nr. 1 Ipotești, G.P.N. Tișăuți, G.P.N. „Scufiţa Roşie” – Fălticeni, G.P.N. „Voinicelul” Fălticeni, G.P.N. „Sfânta Treime” Rădăuți, G.P.N. Brodina de Sus, G.P.N. „Lumea copilăriei” Gura Humorului, G.P.N. Nr. 2 Râșca, G.P.N. „Căsuța poveștilor” Vatra Dornei, G.P.N. „Luminița” Siret, G.P.N. Nr. 2 Siret, G.P.N. „Stejărelul” Cajvana, G.P.N. Argel, Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Școala Gimnazială Verești, Școala Gimnazială Nr. 3 Vicovu de Sus, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret.

 

·       Expoziție – concurs „Minunea Învierii Domnului prin ochi de copil”

 

În cadrul Campaniei regionale ,,Minunea Învierii Domnului - tradiții și obiceiuri pascale”, Grădinița cu Program Prelungit „1-2-3” Suceava a lansat, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, o Expoziție-concurs de creativitate plastică, organizată de prof. Maftei Leancă Ramona, în colaborare cu o echipă formată din cadre didactice de la G.P.P. „1-2-3” Suceava, respectiv: prof. Tudosă Dana, prof. Ignat Roxana și prof. Cernoschi Rusu Carmen.                                

Expoziția-concurs este prilejuită de sărbătorile pascale și are ca temă „Minunea Învierii Domnului prin ochi de copil”, având ca scop cunoașterea de către copii a tradițiilor și obiceiurilor populare din Bucovina cu ocazia Sărbătorii Paștelui și valorificarea capacităţii de exprimare plastică, liberă, originală și creativă prin lucrările realizate de aceștia. „Copiii întâmpină sărbătoarea Paștelui cu iubire, împlinire sufletească și încântare, toate acestea fiind transpuse în lucrări ce alcătuiesc o expoziție menită să reaprindă aceste sentimente și în sufletele celor care o vizionează”, a concluzionat directoarea G.P.P. „1-2-3” Suceava Niță Niculina.

 

·       559 de lucrări provenite de la preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ sucevene

 

Concursul se adresează preșcolarilor și școlarilor din ciclul primar din unitățile de învățământ partenere înscrise în cadrul Campaniei regionale ,,Minunea Învierii Domnului – tradiții și obiceiuri pascale”. Organizatorii ne-au spus că prima ediție a expoziției-concurs se bucură de un real succes, prin înscrierea la concurs a 559 de lucrări provenite de la preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ înscrise în campanie, lucrări realizate în diferite tehnici de lucru: picturi, desene, felicitări, colaje, icoane pe sticlă/ lemn/ ceramică, ouă încondeiate prin diferite tehnici, ornamente/ decorațiuni de Paște. Expoziția poate fi vizitată de public, în perioada 18-20.04.2022, la parterul sediului Centrului Cultural Bucovina.

Evaluarea lucrărilor și premierea acestora se va realiza pe 21.04.2022 de către comisia de jurizare, care este formată din specialiști de la Centrul Cultural Bucovina și reprezentanți ai unității organizatoare, având ca președinte al juriului pe profesor Chilariu Oana.

Se va acorda Trofeul Expoziției-concurs „Minunea Învierii Domnului prin ochi de copil”, ediția I, diplome pentru premiile I, II, III și mențiuni.

Organizatorul Expoziției-concurs „Minunea Învierii Domnului prin ochi de copil”, prof. Maftei Leancă Ramona, le mulțumește partenerilor și, totodată, gazdelor expoziției, managerului Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, directorului Școlii de Arte „Ion Irimescu”, Ion Băițan, membrilor juriului, tuturor cadrelor didactice îndrumătoare participante la expoziția-concurs, „cu speranța că și în edițiile următoare interesul copiilor va fi sporit, iar lucrările vor fi originale și creative, vor demonstra exprimarea autentică a copilului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania regională de educație moral-religioasă ,,Minunea Învierii Domnului - tradiții și obiceiuri pascale”.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campania regională de educație moral-religioasă ,,Minunea Învierii Domnului - tradiții și obiceiuri pascale”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei