Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 87 (8004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancțiuni de aproape 55.000 de lei pentru intrări fictive de material lemnos la un operator economic din Mălini

Joi, 14 Aprilie 2022 (17:18:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Metoda „intrărilor fictive” de material lemnos, folosită de unii agenți economici pentru a justifica cantitățile de masă lemnoasă ilegale din depozite, devine una păguboasă pentru cei care o utilizează.

Cel mai recent exemplu este cel al unui operator economic din Mălini, căruia i-au fost aplicate sancțiuni totale de aproape 55.000 lei (amendă și confiscare material deținut ilegal).

Mai exact, în baza informațiilor existente la nivelul Gărzii Forestiere Suceava,  cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în perioada 06 - 14.04.2022, au fost efectuate verificări specifice la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona Iesle – comuna Mălini, județul Suceava.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a identificat intrări fictive de material lemnos.

„Au fost documentate și demonstrate cu ajutorul informațiilor generate de aplicația SUMAL 2.0 și al imaginilor generate de camerele video fixe existente pe traseu două transporturi de materiale lemnoase totalizând un volum de 90 mc buștean rășinoase, având ca expeditor un operator economic din județul Bacău și ca destinatar un operator economic din Mălini, județul Suceava.

În urma verificărilor a fost recalculat stocul scriptic aferent punctului de lucru deținut de către operatorul economic din Mălini, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor două „transporturi”. În acest fel, a rezultat faptul că operatorul economic deține fără proveniență legală în depozitul societății cantitatea de 112,49 mc buștean rășinoase, foioase și cherestea rășinoase”, a explicat șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.  Echipa de control a procedat la sancționarea operatorului economic cu amenzi ce totalizează 33000 lei și a dispus confiscarea valorică a materialelor lemnoase în cauză, a căror valoare totalizează 21801 lei.

Garda Forestieră Suceava anunță că în perioada următoare se vor intensifica aceste controale, iar faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancțiuni de aproape 55.000 de lei pentru intrări fictive de material lemnos la un operator economic din Mălini.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancțiuni de aproape 55.000 de lei pentru intrări fictive de material lemnos la un operator economic din Mălini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei