Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 80 (7997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: PSD va prezenta luni primele măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor în România

Miercuri, 6 Aprilie 2022 (14:17:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că lunea viitoare, social-democrații vor prezenta prima parte a Pachetului „Sprijin pentru România”, respectiv cea care cuprinde măsurile sociale și economice pentru combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei naționale. Ioan Stan a explicat că o măsură importată propusă de PSD în acest pachet este suplimentarea contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții. Stan a spus că astfel vor putea fi reluate lucrări la școli, spitale sau drumuri în valoare de peste 40 de miliarde de lei. „Totodată, am reușit să corelăm această măsură cu o altă decizie luată de guvern, respectiv cu suplimentarea programului național de investiții Anghel Saligny cu încă 13 miliarde lei. De asemenea, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit în  sprijinul investițiilor publice prin modificarea Legii Achizițiilor Publice astfel încât proiectele să poată fi implementate mai repede, urmărind ca prin acest lucru să crească inclusiv gradul de absorbție a fondurilor europene”, a arătat președintele PSD Suceava. El a adăugat că tot în acest domeniu, PSD s-a luptat pentru a bloca tentativa USR care a încercat o centralizare în alocarea fondurilor europene din PNRR. Ioan Stan a declarat că în urma discuțiilor purtate, social-democrații au obținut acordul Comisiei Europene ca Agențiile de Dezvoltare Regională, adică structurile descentralizate, să fie implicate în procesul de absorbție a fondurilor din PNRR.

„În același timp, nu trebuie să uităm alte propuneri ale PSD-ului ce fac parte din  Pachetul „Sprijin pentru România”, dezbătute deja în spațiul public, și enumerăm aici voucherele pentru alimentele de bază, pentru categoriile vulnerabile, voucherele pentru elevii cu burse sociale, creșterea cu 50% a valorii tichetelor de masă, dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și nu în ultimul rând, sprijinul acordat transportatorilor români. Toate acestea au fost gândite pentru ca românii să o ducă mai bine, iar România să intre din nou pe panta ascendentă a creșterii economice”, a mai precizat Ioan Stan. Președintele PSD Suceava a ținut să mai sublinieze faptul că Pachetul „Sprijin pentru România” este mult mai amplu și vor urma alte prezentări privind soluțiile PSD din mai multe domenii, cum ar fi sănătate, familie și tineret, economie, infrastructură și altele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: PSD va prezenta luni primele măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor în România.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan: PSD va prezenta luni primele măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei