Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 76 (7993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ca-n codru

Arteră principală de circulație a Sucevei, blocată parțial de cei de la Arabesque, pentru amenajarea unui sens giratoriu, fără a anunța nimic

Vineri, 1 Aprilie 2022 (17:33:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre principalele artere de circulație din municipiul Suceava, strada Traian Vuia (parte a drumului european E85), a fost blocată pe două benzi, joi și vineri, cu lucrări efectuate pe domeniul public, dar de care nu știau nimic nu doar cei care circulă zilnic pe acolo, ci nici administratorul drumului, adică municipalitatea. Mai mult, cei care s-au apucat să facă lucrarea respectivă pentru magazinul de bricolaj Arabesque au blocat și intersecția străzii Traian Vuia cu Serpentine (str. Nicolae Labiș).

Rezultatul – blocaje în trafic, mult timp pierdut și o mulțime de nervi, pentru că, dacă s-ar fi anunțat din timp de efectuarea de lucrări în acea zonă, ar fi fost evitată, pe rute alternative (care trebuie de asemenea stabilite și indicate).

Chiar dacă problema a fost semnalată pe 1 aprilie, nu e deloc o farsă, ci o lucrare de amploare, care va afecta traficul rutier în zona respectivă pe o perioadă mai mare de timp, fiind vorba de amenajarea unui sens giratoriu care să faciliteze intrarea și ieșirea în incinta noului magazin de bricolaj Matthaus (brand al companiei Arabesque).

Practic, lucrările de amenajare a noului sens giratoriu au fost demarate fără a fi respectate procedurile legale, care impuneau obținerea unui acord din partea administratorului drumului, Primăria Suceava, anunțarea datei de începere și de finalizare a lucrărilor și anunțarea populației, prin mijloacele media, cu privire la problemele de trafic care vor fi întâmpinate în zona respectivă.

Pregătirile pentru lucrările de pe domeniul public au fost făcute de joi, când au blocat deja două benzi de circulație și circulația pe Serpentine, iar vineri dimineață s-au apucat efectiv de treabă, spărgând asfaltul, fără ca municipalitatea să fie anunțată că se fac lucrări de o asemenea amploare pe domeniul public, cu afectarea a mii de oameni care circulau zilnic pe acolo.

În mod surprinzător, lucrarea are avizul Poliției Rutiere, care de obicei se obținea după ce la dosar se atașa acordul din partea administratorului drumului.

În urma semnalării situației de către Monitorul de Suceava, în teren au fost trimise echipe ale Poliției Locale și inspectori de la Departamentul Străzi, pentru a se lămuri cum de lucrările, de care se știa că vor fi efectuate la un moment dat, fiind pusă la dispoziția Arabesque și o suprafață de spațiu verde de 513 mp, prin decizie de Consiliu Local, au fost demarate fără nici un fel de notificare și fără acordul administratorului drumului.

În urma constatărilor din teren au fost întocmite două procese verbale, iar compania care a dispus lucrările respective a fost chemată luni la Primărie, să prezinte documentațiile în baza cărora s-a apucat de execuție, fără acordul administratorului drumului, fără înștiințarea începerii lucrărilor și fără informarea populației. Cel mai probabil, cele două procese verbale întocmite vor sta la baza emiterii de sancțiuni, pentru blocarea circulației pe un drum public de mare interes dar și pentru executarea de lucrări pe domeniul public, fără acordul municipalității.

 

Început „cu stângul” pentru Arabesque, după 10 ani de așteptare

 

Lucrările de amenajare a magazinului de bricolaj din cadrul rețelei Arabesque, pe strada Traian Vuia, au demarat cu mai bine de un deceniu în urmă, pe ruinele fostei fabrici de textile preluată de turcii de la Akrom Akal.

Dar cum planurile lor de a deschide atunci un magazin Mr. Bricolage s-au împotmolit pe parcurs, lucrările au rămas într-un stadiu incipient până anul trecut, când a fost obținută o nouă autorizație de construire și s-au apucat din nou de treabă.

Autorizația obținută de SC Arabesque SRL de la Primăria Suceava cuprinde mai multe obiective de investiții, printre care un hypermarket cu o suprafață desfășurată de 12.000 de mp - Matthaus, o hală de depozitare, spații de birouri, dar și o parcare cu 650 de locuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arteră principală de circulație a Sucevei, blocată parțial de cei de la Arabesque, pentru amenajarea unui sens giratoriu, fără a anunța nimic.
 Vizualizări articol: 5013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Arteră principală de circulație a Sucevei, blocată parțial de cei de la Arabesque, pentru amenajarea unui sens giratoriu, fără a anunța nimic2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei