Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 71 (7988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Recunoștință până la lacrimi, din partea pompierilor ucraineni, pentru ajutorul de la colegii din Franța, prin hub-ul de la Suceava

Duminică, 27 Martie 2022 (14:34:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Două convoaie franceze formate din autospeciale de intervenţie și ambulanţe, care transportă echipamente medicale şi de salvare, au ajuns, sâmbătă seara, în hub-ul umanitar de la Suceava, pentru a fi oferite serviciului ucrainean pentru situații de urgență. Din primul convoi au făcut parte 100 de pompieri și salvatori francezi, cu 11 mașini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie și 23 de camioane cu 49 ​​de tone de echipamente medicale și de salvare (echipamente de protecție, scări manuale, furtunuri pentru stins incendii, echipamente medicale etc.). Al doilea convoi a fost format din 21 de ambulanțe noi, achiziționate cu sprijinul autorităților locale franceze și al companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză și sprijin. Sâmbătă seara, comandantul misiunii, colonelul Jean Philippe Nicot, a fost așteptat la Suceava de Alla Fedorchak, pompier militar din Cernăuți. Aceasta i-a mulțumit în lacrimi pentru ajutorul oferit de Franța țării sale și l-a îmbrățișat cu recunoștință.

Duminică dimineața au ajuns la Suceava pompieri militari din Cernăuți și colonelul Olexandr Rylchuk, căruia colonelul francez Nicot i-a predat oficial documentele autospecialelor și echipamentelor medicale și de salvare. Col. Nicot s-a declarat onorat că a condus această misiune umanitară, care a parcurs 2.500 de kilometri pentru a-și arăta solidaritatea cu Ucraina. „Aceste operațiuni desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene sunt o mărturie a solidarităţii Franței, a autorităților locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean”, a declarat colonelul Jean Philippe Nicot. Ofițerul francez și-a exprimat compasiunea față de suferința poporului ucrainean, greu încercat în această perioadă, de mai bine de o lună de război, dar și admirația față de curajul și devotamentul de care acesta dă dovadă. „Vă susținem din toată inima”, a afirmat colonelul Nicot.

La rândul său, colonelul Olexandr Rylchuk a mulțumit pentru donația colegilor francezi, la fel de emoționat de acest gest de prietenie față de țara sa. „Să fiți convinși că aceste materiale vor ajunge cât de curând la cetățeni. Vă mulțumim! După ce totul se va fi terminat, vom începe să reconstruim ceea ce a fost distrus. Victoria va fi a noastră, nu avem de ales. Mulțumim foarte mult!”, a declarat col. Rylchuk.

La plecarea pompierilor ucraineni cu autospecialele de intervenție donate de Franța, pompierii francezi și români s-au așezat de o parte și de alta a drumului și și-au salutat colegii din Ucraina cu mâna la chipiu. Ucrainenii au răspuns cu saltul pompierilor din toată lumea – sirenele mașinilor.

Cele două convoaie umanitare reprezintă prima contribuţie a Franţei la hub-ul de la Suceava. Operațiunea a fost coordonată de Direcția Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor din ministerul francez de Interne și din Centrul de criză și sprijin al ministerului francez pentru Europa și Afaceri externe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recunoștință până la lacrimi, din partea pompierilor ucraineni, pentru ajutorul de la colegii din Franța, prin hub-ul de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recunoștință până la lacrimi, din partea pompierilor ucraineni, pentru ajutorul de la colegii din Franța, prin hub-ul de la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei