Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 69 (7986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinci copii ucraineni s-au născut în refugiu, la Maternitatea Suceava, în prima lună a războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Joi, 24 Martie 2022 (16:34:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii din Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au acordat asistență medicală pentru 266 de refugiați de război din Ucraina, în perioada 24 februarie- 24 martie a.c.. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat, joi, că din numărul total de refugiați care au ajuns la spital pentru consultații și tratament, 164 au fost copii. 60 de pacienți, dintre care 19 copii, au avut nevoie de internare. De asemenea, cinci femei refugiate în România din cauza războiului din Ucraina au născut, în ultima lună, la maternitatea Spitalului de Urgență din Suceava.

Cel mai recent eveniment de acest fel a fost în 21 martie, când a născut una dintre femeile care au găsit adăpost în casa profesorului universitar Mihai Dimian, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. „Astăzi e totuşi un eveniment deosebit pentru că una dintre doamnele refugiate care locuiesc la mine acasă a născut o fetiţă de 4,150 kg. Sper să aibă parte de o viaţă mai frumoasă decât cea oferită acum de domnul Putin”, a scris profesorul Dimian pe pagina sa de Facebook.

Un alt copil, tot o fetiță, s-a născut în data de 3 martie. Mama ei era cazată în „tabăra” de refugiați de la hotelul lui Ștefan Mandachi din municipiul Suceava. Copilul s-a născut prin operație cezariană și a cântărit la naștere 2.800 de grame. Ștefan Mandachi s-a oferit atunci să o boteze, dacă mama va fi de acord, și să le ofere celor două o locuință, dacă decid să rămână în Suceava.

În urmă cu câteva zile, în 19 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că din cei peste 515.000 de cetățeni ucraineni care au intrat în țara noastră de la începerea războiului în Ucraina, aproape 80.000 au ales să rămână pe teritoriul României. Dintre aceștia, 30.000 sunt copii.  Unii dintre ei, orfani sau care nu aveau asupra lor documentele necesare care să permită să fie preluați de rude sau prieteni de familie din afara Ucrainei, au ajuns în grija structurilor specializate ale statului român, în centre dedicate protecţiei copilului, până la rezolvarea situației. Ceilalți au nevoie de integrare în sistemul educaţional, de acces la serviciile de sănătate şi de alte categorii de servicii sociale în România.

Așa cum arată datele statistice, cei mai mulţi refugiaţi care ajung în România sunt în tranzit. Ei vin cu maşini sau pe jos, ori cu bacul peste Dunăre, la Isaccea. În foarte multe situaţii, transportul este asigurat cu microbuzele pompierilor până la taberele IGSU sau în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și de voluntari care au pus la dispoziție mijloace de transport. De asemenea, statul român a pus la dispoziție trenuri, iar unele companii aviatice au oferit bilete de avion, gratuite sau cu reducere. Starea generală a oamenilor care părăsesc Ucraina din cauza războiului este de epuizare, iar solicitările cele mai frecvente sunt legate de informaţii practice privind formalităţile legale, mijloacele de deplasare spre alte zone ale României sau în alte state europene, serviciile de ajutor oferite ori soluţiile de cazare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci copii ucraineni s-au născut în refugiu, la Maternitatea Suceava, în prima lună a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci copii ucraineni s-au născut în refugiu, la Maternitatea Suceava, în prima lună a războiului declanșat de Rusia în Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei