Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 60 (7977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferința „Locul individului în sistemul școlar francez: construcția cetățeanului”, organizată de Alianța Franceză din Suceava

Luni, 14 Martie 2022 (10:33:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria activităților derulate de Alianța Franceză în cadrul Lunii Francofoniei la Suceava continuă cu conferința „La place des individus dans le système scolaire français: la construction du citoyen / Locul individului în sistemul școlar francez: construcția cetățeanului”, care va avea loc miercuri, 16 martie 2022, la ora 18.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava, corp E.

Invitatul acestei săptămâni este Michel Monsauret, fost atașat de cooperare educativă al Ambasadei Franței în România și coordonator al Alianțelor franceze din România în perioada 2017-2021. Michel Monsauret își începe cariera în cadrul Universității din Reims Champagne-Ardennes ca delegat cu relațiile europene și internaționale (1992-1995) și Inspector al Educației Naționale pentru Academiile din Lille și Reims (1998-2003).

Cariera sa de diplomat debutează în anii ’90, fiind, pe rând, director al Biroului de cooperare lingvistică și educativă al Ambasadei Franței din Țările de Jos (1995-1998), atașat de cooperare educativă al Ambasadei Franței din Regatul Unit (2007-2010), atașat de cooperare educativă al Ambasadei Franței din România (20017-2021).

Michel Monsauret este un vechi prieten al Biroului Francez din Suceava, pe care l-a vizitat încă din anul 2018, când, împreună cu fosta directoare a Institutului Francez din România, Hélène Roos, a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale în vederea depunerii dosarului înființării unei Alianțe Franceze la Suceava.

Organizatorii au transmis: „conferința de miercuri își propune să prezinte sistemul de învățământ francez, precum și modalitățile prin care acesta contribuie la formarea cetățeanului francez de azi. Bazată pe o îndelungată experiență în cadrul sistemului școlar universitar și preuniversitar și pe o fină cunoaștere a realităților socio-economice și educative franceze, conferința se adresează tuturor profesorilor și studenților francofoni care doresc să aprofundeze aspecte referitoare la sistemul educativ francez și la modul de funcționare al acestuia”. Activitatea este organizată de Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Biblioteca USV, Centrul de Reușită Universitară, Asociația Profesorilor Francofoni, precum și Direcția Județeană pentru Cultură Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferința „Locul individului în sistemul școlar francez: construcția cetățeanului”, organizată de Alianța Franceză din Suceava.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferința „Locul individului în sistemul școlar francez: construcția cetățeanului”, organizată de Alianța Franceză din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei