Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 52 (7969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Refugiații din Ucraina pot primi servicii medicale în România pe baza documentului de trecere a frontierei

Vineri, 4 Martie 2022 (13:16:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cetățenii străini sau apatrizii care provin din Ucraina beneficiază de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și de serviciile cuprinse în programele naționale curative, la fel ca și persoanele asigurate din România, pe baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român, prezentat la furnizorii de servicii medicale, a informat, vineri, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava, Cristi Bleorțu. Procedura prin care cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, pot accesa servicii medicale pe teritoriul României, a fost aprobată prin ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Conform informațiilor transmise de directorul Bleorțu, furnizorii de servicii medicale la care se prezintă aceste persoane vor transmite documentul Casei de Asigurari de Sănătate Suceava, în format electronic, semnat cu semnătura electronică folosită în relația contractuală cu instituția. Adresa de e-mail la care vor fi transmise aceste documente este ucraina@cassv.ro. Furnizorul de servicii medicale va păstra o copie a documentului. Persoana beneficiară va fi adăugată în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), prin atribuirea unui număr unic de identificare încadrat într-o nouă categorie creată special pentru evidența informatizată a acestor persoane, cu codul 426, denumită „Cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, care intră în România și nu solicită o formă de protecție, conform legii nr.122/2006 și care nu sunt beneficiari ai Convenției ratificată prin Decretul nr.165/ 1961.” Valabilitatea calității de asigurat va fi până la 31 decembrie 2022. Angajații CAS Suceava vor trimite furnizorului de servicii medicale Codul (cel de la CNP) și CID-ul persoanei.

Cristi Bleorțu a mai declarat că începând din data de 4 martie a.c., la nivelul CAS Suceava va fi asigurat personalul necesar în program de lucru prelungit, luni-duminică, 08:00 – 20:00, pentru procesarea documentelor transmise de către furnizorii cu care instituția este în relație contractuală și atribuirea numărului unic de identificare persoanelor menționate, astfel încât furnizorii să poată acorda serviciile medicale solicitate de către cetățenii străini sau apatrizii din Ucraina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiații din Ucraina pot primi servicii medicale în România pe baza documentului de trecere a frontierei.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Refugiații din Ucraina pot primi servicii medicale în România pe baza documentului de trecere a frontierei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei