Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 52 (7969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarii suceveni sunt îndemnați să le faciliteze copiilor refugiați din Ucraina începerea școlii

Vineri, 4 Martie 2022 (15:45:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primarii suceveni sunt îndemnați să le faciliteze copiilor refugiați din Ucraina începerea școlii. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire pe această temă cu primarii localităților aflate la frontiera cu Ucraina, dar și cu primarii din localitățile în care sunt comunități importante de ucraineni, la care s-au cazat familii refugiate din Ucraina. Gheorghe Flutur a declarat că le-a solicitat primarilor să le faciliteze copiilor refugiați din Ucraina ca de luni să poată să înceapă școala sau grădinița. De asemenea, Flutur le-a cerut primarilor să facă și un inventar al tuturor familiilor care sunt cazate la persoane fizice.

În același timp, șeful administrației județene a spus că în județ sunt și vor fi organizate diverse acțiuni și activități dedicate copiilor și familiilor de refugiați din Ucraina. Astfel, duminică, 6 martie, de la ora 11:00, la Iulius Mall Suceava vor avea loc o serie de „evenimente de prietenie”, cum le-a numit Gheorghe Flutur, pentru familiile de refugiați. Preşedintele CJ Suceava a spus că la Iulius Mall vor fi organizate spectacole și discuții, pentru a le da posibilitatea cetățenilor ucraineni să socializeze și să se împrietenească. „Intenția noastră este să extindem astfel de acțiuni de manifestare a prieteniei și de socializare, prin organizarea de vizite la obiective turistice din județ, la mănăstiri, Cetatea de Scaun sau muzee, pentru cei care vor dori acest lucru”, a afirmat Gheorghe Flutur. El a arătat că astfel de acțiuni de socializare pentru copiii ucrainenilor refugiați au loc deja la Siret, la Centrul de plasament și la o grădiniță, la un hotel din Rădăuți, dar și în taberele din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii suceveni sunt îndemnați să le faciliteze copiilor refugiați din Ucraina începerea școlii.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarii suceveni sunt îndemnați să le faciliteze copiilor refugiați din Ucraina începerea școlii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei