Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 52 (7969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fluxul de refugiați din Vama Siret, gestionat mai operativ

Vineri, 4 Martie 2022 (15:53:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Experiența acumulată în aceste zile în gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina a permis o operaționalizare a activității organizațiilor, voluntarilor și instituțiilor implicate în această activitate la punctul de trecere a frontierei Siret. Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, că cetățenii care au finalizat controlul documentelor vor intra prima dată în contact cu o echipă de traducători, care le va furniza primele informații relevante cu privire la sosirea în România. Ulterior, refugiații vor fi îndrumați spre un cort unde se vor afla reprezentanți ai transportatorilor, ONG-urilor și ai celor care oferă cazare gratuită, fiind asigurată și în acest caz prezența unui traducător.

Urmează pe flux o serie de corturi unde vor fi oferite alimente, hrană caldă și produse de igienă, iar ultima secțiune cuprinde corturile încălzite, în care refugiații vor putea aștepta până în momentul în care vor fi preluați de voluntari și conduși în zona de îmbarcare în mijloacele de transport, spre destinațiile pentru care au optat.

„Acest flux a fost realizat de către ONG-uri și voluntari, în strânsă cooperare cu reprezentanții instituțiilor din componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava”, a transmis prefectul Moldovan.

În cursul zilei de 3 martie a.c., s-a desfășurat o a doua întrunire care a adus împreună autoritățile cu atribuții în gestionarea operațiunilor de ajutorare a celor care se refugiază din calea conflictului din Ucraina și ONG-urile, traducătorii, transportatorii rutieri și voluntarii prezenți în PTF Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fluxul de refugiați din Vama Siret, gestionat mai operativ.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fluxul de refugiați din Vama Siret, gestionat mai operativ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei