Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 39 (7956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” promovează valorile locale printr-un proiect european

Joi, 17 Februarie 2022 (10:43:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc promovează valorile locale printr-un proiect european. Este vorba de programul Erasmus ERA+ Integrated Learning Challenges, la care sunt implicați mai mulți profesori și elevi ai colegiului câmpulungean. Profesorul Iulian Negură, purtătorul de cuvânt al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, a declarat că, având în vedere provocările lumii ce ne înconjoară și cărora trebuie să le facem față zilnic, în toate acțiunile întreprinse, una dintre activitățile acestui program a avut drept scop cunoașterea orizontului cultural local.

„O echipă de elevi, însoțiți de directorul adjunct al colegiului, profesor Monica Buculei, au realizat un interviu cu Felicia Oblesniuc, un artist local, interpretă de muzică populară, originară din zona Moldoviței. Doamna Felicia Oblesniuc este sufletește legată de această unitate de învățământ, dar și de mediul cazon, atât soțul, cât și una dintre fiicele sale îmbrățișând cariera militară. Interpreta de muzică populară Felicia Oblesniuc le-a vorbit elevilor, cu vădită emoție, despre începuturile ei în cariera sa de artist popular, despre copilăria sa, despre huțulii în mijlocul cărora a crescut și în a căror limbă își cântă doinele”, ne-a spus profesorul Iulian Negură.

Elevii ștefăniști au ascultat cu încântare și au consemnat „povestea” Feliciei Oblesniuc, despre importanța conștientizării apartenenței noastre culturale, „acestea reprezentând una dintre pavezele așezate în calea uitării”. Iar pentru ca interviul, ce va reprezenta un mijloc de documentare a elevilor din școlile țărilor partenere în acest proiect, să fie și mai mult impregnat de valorile culturale ale spațiului imediat, Felicia Oblesniuc le-a prezentat elevilor costumul popular pe care îl purta, vechi de peste o sută de ani, autentic, cu valoare sentimentală și etnografică. „Ca un gând cu rol reflexiv, artista le-a vorbit elevilor despre bucuriile vieții de artist și despre norocul de a se fi născut pe tărâmul sfânt al Bucovinei. Încă o dată, valorile acestui ținut tainic și caracterizat de multiculturalitate vor ajunge să fie cunoscute de străini prin intermediul elevilor și al profesorilor de la Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare>, activ implicați în proiecte educative europene”, a mai adăugat profesorul Iulian Negură.

Am mai aflat de la elevii și profesorii de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, participanți la proiectele europene de tipul Erasmus+, că aceste proiecte reprezintă pentru școala românească o oportunitate extraordinară „prin care elevii cunosc mai multe despre lumea în care trăiesc, își însușesc toleranța și respectul pentru fiecare individ în parte, dar și pentru valorile și credințele celor cu care interacționează”. Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” este una dintre unitățile de învățământ din județul Suceava cu o lungă tradiție în implicarea în astfel de proiecte internaționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” promovează valorile locale printr-un proiect european.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” promovează valorile locale printr-un proiect european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei