Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 39 (7956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Berlusconi” de Rădăuți, pus în libertate sub control judiciar

Joi, 17 Februarie 2022 (16:04:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Marian Ilisoi, alias ”Berlusconi” de Rădăuți, a plecat acasă, după ce magistrații de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava au admis contestația depusă de acesta. Inițial, în cursul zilei de luni, Tribunalul Suceava a admis propunerea procurorilor DNA și a prelungit cu încă o lună măsura arestării preventive. Lucrurile s-au schimbat radical joi, cu ocazia contestației. Și față de soția lui ”Berlusconi”, Alina Lidia Ilisoi, educatoare la o grădiniță din Rădăuți, s-au luat măsuri mai puțin restrictive. Mai exact, a fost schimbat arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Din spatele gratiilor a ieșit și o altă persoană, Andrei Cristian Vlădoi, care a fost plasat tot sub control judiciar. Alte trei persoane cercetate în același dosar rămân după gratii. Este vorba de Elena Daniela Vlădoi, angajată a Spitalului Municipal Mangalia, și cele două asistente de la centrul de vaccinare care funcționa în incinta Sanatoriului Balnear Mangalia, respectiv Pompilia Timofei și Henriette-Raluca Berge. Toți cei șase sunt cercetați pentru că ar fi constituit o grupare care se ocupa cu vaccinările fictive.

 

·        Cum se derula vaccinarea fictivă

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, au detaliat modul cum funcționa rețeaua care se ocupa cu falsificarea certificatelor verzi, beneficiari ai unor astfel de documente falsificate fiind peste 100 de persoane, majoritatea din județele Suceava și Constanța. Potrivit anchetatorilor, la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie 2021, cele două asistente medicale din cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia ar fi constituit un grup infracțional organizat care avea ca scop final eliberarea de certificate de vaccinare anti-Covid falsificate, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 250 și 400 de euro, persoanelor interesate.
”Ulterior, la acest grup ar fi aderat mai multe persoane, intermediari de încredere (rude, prieteni etc.), care s-au specializat în racolarea de persoane dornice să obțină astfel de certificate falsificate de vaccinare, la rândul lor percepând comisioane cuprinse între 100 și 250 de euro, în funcție de starea materială a clienților.
Un aspect important la stabilirea <tarifului> era acela al prezenței persoanei la centrul de vaccinare. Astfel, în cazul persoanelor dispuse să se deplaseze la Mangalia, tariful cerut de intermediar era de 500 de lei, iar în cazul celorlalte, care nu doreau să se prezinte la centrul de vaccinare, tariful era de 700 de lei și era perceput pe loc.
Mecanismul de comitere a faptelor era unul complex, după racolarea persoanelor dispuse să obțină certificatul respectiv și primirea banilor, membrii grupului care își desfășurau activitatea în cadrul Centrului de vaccinare ce funcționează în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia ar fi efectuat acte specifice în vedere implementării datelor nereale în Registrul Electronic Național de Vaccinări. Legătura dintre membrii grupului ar fi fost asigurată de inculpata Vlădoi Elena Daniela care primea comisioanele amintite mai sus și remitea parte din ele celor două asistente. Pentru a ascunde adevărata proveniență a banilor, intermediarii ar fi remis banii inculpatei Vlădoi Elena Daniela fie prin transfer bancar, din conturile unor rude sau prieteni, fie în numerar”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Berlusconi” de Rădăuți, pus în libertate sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
”Berlusconi” de Rădăuți, pus în libertate sub control judiciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei