Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 38 (7955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiectul educativ „Lectura - o formă a fericirii”, la Grădinița ,,ABC” Suceava

Miercuri, 16 Februarie 2022 (15:12:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colectivul de cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit ,,ABC”, structură a Grădiniței „Gulliver”, sub îndrumarea directoarei Matei Maria și a coordonatoarei Toma Ruxandra, a organizat câteva activități dedicate cărților și cititului, în cadrul Proiectului educativ „Lectura - o formă a fericirii”, coordonat de prof. Popescu Aspazia. Proiectul se derulează în săptămâna 14-18 februarie 2022.

Parteneri în acest proiect sunt cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” și de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava.

Prof. Aspazia Popescu ne-a spus că activitățile desfășurate până acum au urmăritdezvoltarea interesului pentru lectură, a respectului pentru carte şi pentru autorul acesteia, dezvoltarea creativităţii, a expresivităţii şi capacităţii de a înţelege mesajul scris, precum și înţelegerea importanţei lecturii, a influenţelor axiologice pe care aceasta le poate avea asupra dezvoltării personalităţii copiilor.

Pentru a ajuta copiii să descopere în carte un prieten devotat, „o comoară pentru minte și suflet”, cadrele didactice implicate au oferit acestora prilej de cunoaștere și îndrăgire a cărților prin amenajarea „Colțului de lectură” organizând, totodată, situații concrete menite să formeze deprinderi de utilizare a cărților, în cadrul activităților „Redăm viață cărților” și „Cartea mea”.  

Pe parcursul activității „Citim și ne bucurăm împreună”, preșcolarii au pătruns, prin magia cărților, chiar pe „Tărâmul poveștilor”, un univers vast și plin de culoare, menit să le stimuleze interesul pentru comunicare scrisă şi orală și să-i sprijine pe drumul devenirii lor, „ordonând gânduri şi idei, îmbogăţind viaţa afectivă, conturând moralitatea, dând prilej de înălţare a minţii şi a inimii spre bine, frumos, adevăr, dragoste, aspecte care răspund țintei strategice a grădiniței care vizează <Creșterea gradului de adaptare firească a 90% dintre preșcolari, la nivelul primar, în perioada 2020-2024, prin practicarea unui curriculum formal și nonformal, coerent și eficient, generator de șanse egale și performanță continuă a beneficiarilor direcți și indirecți>”, a explicat prof. Aspazia Popescu.

Bucuria lecturii a fost descoperită de preșcolari, alături de elevii din clasa a IV-a B, coordonați de învățătoarea Miron Cătălina, de la Școala Gimnazială Nr. 4.

Cuprinși de farmecul cărților și al lecturii, preșcolarii au adus la viață eroi și scene din povești, în lucrări plastice pline de culoare și de fantezie, care au făcut subiectul expoziției cu tema „Mirajul poveștilor”, transformând grădinița, pentru câteva zile, într-o frumoasă carte de povești, sub îndrumarea cadrelor didactice: Toma Ruxandra, Hoidrag Diana, Popescu Aspazia, Aanei Mirela, Moisa Raluca, Buliga Andreea, Dolhascanu Maria, Râșca Gabriela, Popa Elisabeta, Ichim Mădălina, Grigoraș Cristina, Nichifor Corina, Maciuc Alexandra, Costea Anca, Bițică Iuliana.

„Bucuria trăită de preșcolari, împreună cu cadrele didactice, pe parcursul activităților, a fost împărtășită părinților prin secvențe surprinse în fotografii și înregistrări video, întărindu-ne tuturor convingerea că lectura este o formă a fericirii și nu e niciodată prea devreme a răsădi în sufletele copiilor semințele dragostei pentru carte și citit, întrucât <Lumea este a celor ce citesc>, după cum spunea Rick Holland”, a completat prof. Aspazia Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educativ „Lectura - o formă a fericirii”, la Grădinița ,,ABC” Suceava.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educativ „Lectura - o formă a fericirii”, la Grădinița ,,ABC” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei