Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 38 (7955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Inventarierea locuințelor din Burdujeni Sat care vor fi racordate la gaz metan se încheie pe 25 februarie

Miercuri, 16 Februarie 2022 (11:29:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acțiunea de inventariere a locuințelor din cartierul sucevean Burdujeni Sat, ai căror proprietari vor să fie racordate la rețeaua de gaz metan, recent extinsă, a început săptămâna aceasta și se va finaliza  pe 25 februarie, a anunțat primarul Ion Lungu.

„De luni a început campania de inventariere a gospodăriilor din Burdujeni sat care vor să fie racordate la gaz metan, fiind efectuată de salariații primăriei de la cabinetul primarului.
Mulțumesc cetățenilor din cartier care au apreciat inițiativa primăriei și colaborează în acest sens.
Primăria va suporta 50% din costurile de branșare, dacă sunt îndeplinite condițiile legale, dar nu mai mult de 5.000 lei. Ne propunem să finalizăm această acțiune până la data de 25 februarie, în așa fel încât începând cu data de 1.03.2022 să putem oferi aceste ajutoare la cei care depun documentațiile și îndeplinesc condițiile legale prezentate de consilieri în timpul discuțiilor”, a precizat Ion Lungu.

Demersul a fost inițiat ca urmare a faptului că deși extinderea rețelei de gaz metan în acest cartier a fost cerută de populație, când rețelele au ajuns efectiv la oameni la poartă, mulți nu s-au mai racordat din cauza costurilor mari de efectuare a lucrărilor necesare, iar mai nou și din cauza scumpirii gazului, încât străzile respective nu pot fi refăcute, pentru că nu sunt executate branșamentele individuale.

În condițiile în care o parte dintre potențialii beneficiari ai extinderii rețelelor de gaz metan de pe cele 26 de străzi din Burdujeni Sat sunt persoane cu posibilități financiare reduse, municipalitatea le poate acorda un ajutor financiar de urgență, pentru a suporta parțial costurile de branșare.

 

Asfaltarea străzilor din Burdujeni Sat, posibilă în funcție de efectuarea branșamentelor

 

Primarul Ion Lungu a făcut apel către cetățenii din cartierul Burdujeni Sat să se racordeze la rețeaua de gaz metan, pentru a putea fi refăcute și străzile pe care s-a intervenit.

„Am avut discuții și cu firmele care au contracte cu Delgaz Grid SA, pentru racordare locuințe la gaz metan în Burdujeni sat. Am emis avize de săpătură, mai puțin pe strada 22 Decembrie, unde vom da acest aviz după pornirea stațiilor de asfalt. Ne dorim să racordăm cât mai multe locuințe la gaz metan astfel încât să putem trece la acțiunea de asfaltare a străzilor”, a adăugat edilul sucevean.

Investiția de racordare a cartierului Burdujeni Sat la rețeaua de gaz metan este realizată în proporție de 92,96%, fiind executate 20,6 kilometri de rețele, din totalul de 22,3 kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inventarierea locuințelor din Burdujeni Sat care vor fi racordate la gaz metan se încheie pe 25 februarie.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inventarierea locuințelor din Burdujeni Sat care vor fi racordate la gaz metan se încheie pe 25 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei