Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesiunea interjudețeană de comunicări științifice și referate, ediția a XV-a, vineri, online

Miercuri, 2 Februarie 2022 (12:17:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sesiunea interjudețeană de comunicări științifice și referate, ediția a XV-a, organizată anual de Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, se va desfășura vineri, 4 februarie 2022, începând cu ora 10:00, online, asincron.Tema din acest an este „Educația digitală și formarea de competențe relevante”.

Fiind preocupați permanent de adaptarea la cerințele educaționale actuale, cu accent deosebit pe formarea de competențe relevante specifice educației digitale, în acest an, „organizăm sesiunea într-un format nou și vă propunem, din 4 februarie 2022, să parcurgeți asincron materialele create și oferite de colegi din sistemul educațional, de personalități, de inspectori școlari, de creatori de resurse care vă pot inspira pentru dezvoltarea personală și profesională”, explică organizatorii.

Scopul acestei sesiuni este de a dezvolta gândirea critică și creativitatea în utilizarea platformelor software, a aplicațiilor digitale în procesul instructiv-educativ și chiar de a încuraja crearea de conținuturi digitale originale, veritabile resurse educaționale deschise (RED). La nivel national s-au creat deja Resurse Educaționale Deschise(RED) valoroase în cadrul programului de formare "Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți" - CRED(https://digital.educred.ro/resurse-educationale/red-uri-credsau  https://www.youtube.com/playlist?list=PLqle1aQarAthLAl5G2whWnqwlssixW86z) și acestematerialele didactice digitale se dovedesc a fi atractive și eficiente, având avantajul de a oferi imediat feedback relevant. Ele reprezintă premise pentru obținerea de performanțe școlare, contribuind la creșterea motivației elevilor pentru învățare și la integrarea lor în comunități educaționale, cu rezultate pozitive în combaterea absenteismului și a abandonului școlar.

Grupul țintă: personal didactic de predare, personal de conducere, îndrumare și control și personal didactic auxiliar din învățământul preuniversitar. Secțiunile sesiunii: Învățământ preșcolar; Învățământ primar; Învățământ gimnazial; Învățământ liceal; Management educațional; Consiliere școlară; Educația copiilor cu CES; Proiecte și programe educative școlare și extrașcolare; Didactic auxiliar.

Calendarul sesiunii, spun organizatorii, cuprinde: pe 4.02.2022 se va publica desfășurătorul sesiunii asincron pe site-ul CCD ”George Tofan” Suceava (https://www.ccd-suceava.ro/index.php?page=home) sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ccdsuceava/

Din prezentările propuse spre vizionare în această zi: Invitat special Dragoș Iliescu, Profesor universitar și director al Școlii Doctorale de Psihologie în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București; Fondator Brio – companie românească de testare a performanței elevilor: Evaluarea standardizată digitală a competențelor elevilor. Alte prezentări: Prof. Marinela Cristina Cimpoeșu, Inspector școlar - Inspectoratul Școlar Județean Suceava:

Arta în C.R.E.D.; Prof. Loredana Mihaela Ceică, Inspector școlar - Inspectoratul Școlar Județean Suceava:„Dascăl şi artist” – proiect interjudețean;Prof. metodist Florin Viu, Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava: Utilizarea Microsoft Office PowerPoint în simularea unor procese naturale și experimente de laborator;

Prof. Gabriela Șlincu, Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava: Coggle – un ajutor digital util în procesul instructiv-educativ; Prof. Rodica Zimbru, Director-adjunct - Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava:Resurse digitale pentru cei 4 C în educație;

Prof. Marinela Mocanu, Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea: Manualele școlare -autor și utilizator, Prof. Daniela Argatu, Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava:Experiența ca mentor în educație online prin parteneriatetransfrontaliere.

Începând cu data de 4 februarie 2022 și până pe 10 februarie 2022 se va completa formularul de feedback referitor la materialele vizionate.

Până pe 31.03.2022, participanții la sesiunea asincron vor încărca materialele didactice digitale propuse spre publicare în volumul sesiunii. Practic vor avea de creat materiale educaționale originale în format digital (proiecte didactice, teste, chestionare, rebusuri …) ce pot fi folosite în procesul educațional folosind orice aplicație și platformă educațională: G-suite/Google Workspace. (edu.google.gom), Google Classroom, Storyjumper,  WordArt, PPT, Teams sau Moodle, Facebook, fliphtml5, BookCreator, WordWall, Quizz, LearningApps, , Canva, Calameo, Wordwall, Kahoot, Padlet, Calameo, Canva, ChatterPix, Adobbe Premiere, Thinglink, Pixton, Livresq, techlearning, Wand.education, Twinkl. Nu se percepe taxă de publicare.

În perioada 1-10.04.2022, comisia CCD Suceava și un reprezentant al Brio România va analiza materialele / proiectele didactice / de activitate digitale propuse spre publicare; cele care au îndeplinit criteriile de inovație didactică digitală și de etică și integritate academică vor fi incluse în volumul cu ISBN online. BRIO România va acorda ca premiu 3 conturi de testare a literației elevilor (pentru identificarea nivelului de alfabetizare funcțională) acelor unități școlare în care activează autorii proiectelor care pot deveni exemple de bună practică prin inovație în educația digitală. Pe 11.04.2022 se va publica volumul sesiunii în acces liber pe site-ul instituției pe www.ccd-suceava.ro/index.php?page=editura

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiunea interjudețeană de comunicări științifice și referate, ediția a XV-a, vineri, online.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sesiunea interjudețeană de comunicări științifice și referate, ediția a XV-a, vineri, online4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei