Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 26 (7943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activități în cadrul Campaniei RESPECT, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava

Miercuri, 2 Februarie 2022 (11:58:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au avut loc mai mult activități în cadrul Campaniei RESPECT, campanie care a urmărit diminuarea cazurilor de violență din mediul școlar prin acțiuni educative specifice componentelor: Responsabilitate. Educație. Siguranță. Prevenție. Emoție. Comunicare. Toleranță.

Am aflat de la prof. Gabriela-Parascheva Hisem că proiectul a mobilizat 211 elevi ai Colegiului de Artă, dar și parteneri precum Organizația Salvați Copiii  - Filiala Suceava și Biroul pentru Siguranță Școlară  - IPJ Suceava.

Printre activitățile desfășurate amintim „curcubeul emoțiilor”, care a inclus expoziția online cu simbolurile campaniei RESPECT, prezentate într-o manieră artistică; Activitatea de informare în rândul tinerilor liceeni realizată cu sprijinul Organizației Salvați Copiii Suceava, cu rolul de a informa elevii despre felul în care ar trebui să își gestioneze emoțiile; Activitate de prevenție, în parteneriat cu Biroul de Siguranță Școlară  - IPJ Suceava, reprezentat de ofițer Mărioara Nica, la care au participat elevii claselor a VII-a A și B, activitate în cadrul căreia s-a adus în atenția elevilor consecințele legale ale actelor de agresiune și violență.

 

·        Lucrări plastice, afișe, colaje, compuneri

 
Participanții la proiect au urmărit videoclipul „Fii bun ori de câte ori este posibil!
 
Întotdeauna este posibil!”, postat de inspectorul școlar Tatiana Vîntur, cât și alte filmulețe educative. Elevii au realizat lucrări plastice, postere, afișe, colaje  și compuneri despre fiecare dintre cuvintele magice ale temei: Responsabilitate, Educație, Siguranță, Emoții, Comunicare și Toleranță.
 
  Campania  a avut și o abordare sportivă a componentelor RESPECT, în cadrul activității „Să ne consumăm energia prin sport”, activitate dominată de spiritul de fairplay care a surprins prin jocuri sportive, dar și prin jocuri de cuvinte, importanța respectului, empatiei, sportului, prieteniei, educației, cinstei și toleranței.
 
„Respectul poate fi asociat cu meritul. O făcea într-un mod devenit celebru Immanuel Kant, în <Critica raţiunii practice>, arătând că respectul, deşi nu îl arătăm în mod explicit, nu îl exteriorizăm neapărat, totuşi nu ne putem împiedica să îl nutrim în forul nostru lăuntric, atunci când acesta este întemeiat pe calităţile de necontestat ale persoanei respective”,  a mai completat prof. Gabriela-Parascheva Hisem. Echipa de proiect: inspector școlar pentru educație permanentă prof. Tatiana Vîntur, directorul Colegiului de Artă prof. Bejinaru Alexandra-Veronica, Coordonatorul pentru proiecte și programe educative și extrașcolare (CPPE) prof. Gabriela-Parascheva Hisem, alături de prof. dr.Cătălin-Alexandru Chifan, prof. dr.Petronela Munteanu,prof.Manuela Muscă, prof.Corina Petrovici, prof. dr. Georgiana-Larisa Popa, prof. inv. primar Maria Sandu,prof.Carmen Sasu, prof. Dana-Elena Trocin, consilier școlar Nicoleta Popescu, voluntar Salvați Copiii -Zubjinschi Cristina.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități în cadrul Campaniei RESPECT, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Activități în cadrul Campaniei RESPECT, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei