Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 22 (7939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Factură de infarct pentru gazul metan la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: aproape 100.000 de lei

Vineri, 28 Ianuarie 2022 (11:38:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facturi de infarct pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în ceea ce privește consumul de energie electrică, dar mai ales în ceea ce privește gazul metan. Preotul Viorel Ilișoi, consilier eparhial la sectorul economic-financiar din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a precizat că sumele au fost deja achitate, dar că s-a trimis o notificare pentru plafonarea prețului și speră ca următoarele facturi să nu mai fie atât de mari. Factura pentru energia electrică a fost peste 24.000 de lei, în timp ce la gaz suma achitată se ridică la aproape 100.000 de lei. Trebuie spus că factura cuprinde trei obiective, respectiv sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, căminul de bătrâni și Mănăstirea Sf. ”Ioan cel Nou”. ”Am fost surprinși neplăcut de valoarea facturilor, care sunt mai mult decât duble. De exemplu, pentru consumul de gaz metan am plătit în cea mai geroasă lună de iarnă până în 40.000 de lei, iar acum avem aproape 100.000 de lei. Avem un contract cadru la nivelul întregii Arhiepiscopii pentru furnizarea de energie electrică și gaz metan, iar între timp am depus actele necesare pentru plafonarea prețului și sper că sumele ce vor veni de plată luna viitoare vor fi mai rezonabile”, a arătat preotul Viorel Ilișoi.

Nici la Așezământul ”Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți situația nu este mai bună în ceea ce privește facturile. Pentru luna noiembrie au fost emise două facturi pentru consumul de gaz metan și asta pentru că furnizorul Nord Gaz a intrat în insolvență și a fost preluat de alt operator. Cele două facturi însumate se ridică la aproape 62.000 de lei, din care 12.000 de lei sunt doar pentru intervalul 26-30 noiembrie. ”Sunt sume uriașe pe care sper să le acoperim din donații și sponsorizări pentru a achita facturile. Comparativ, în cea mai grea lună de iarnă de anul trecut am plătit 24.000 de lei pentru gazul consumat. Și încă nu a venit factura pe luna decembrie de la noul furnizor, ENEL. Și factura la energie electrică este cu mult mai mare față de ceea ce plăteam în trecut. Mai exact, factura pe decembrie este de 22.000 de lei, față de un maxim de 13.000 de lei plătit în alte luni de iarnă”, a menționat maica Ecaterina, de la Așezământul ”Sf. Ierarh Leontie” Rădăuți. În acest așezământ social sunt 127 de beneficiari, tineri, inclusiv minori, care sunt sprijiniți pentru a avea o viață independentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Factură de infarct pentru gazul metan la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: aproape 100.000 de lei.
 Vizualizări articol: 3796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Factură de infarct pentru gazul metan la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: aproape 100.000 de lei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei