Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 15 (7932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O studentă a USV, cu politraumatisme în urma unui accident rutier, are nevoie de ajutor financiar pentru recuperare

Joi, 20 Ianuarie 2022 (15:52:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O studentă a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Elena Turturean, în vârstă de 19 ani, cu politraumatisme în urma unui accident rutier petrecut la începutul acestui an, are nevoie de ajutor financiar pentru recuperare.

Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Medicină și Științe Biologice, programul de licență Asistență Medicală Generală.

Din nefericire, Elena a fost implicată într-un accident rutier grav în comuna Pătrăuți, pe 2 ianuarie 2022. Tânăra era însoțită de încă o persoană, Demetrios Lateș, tot în vârstă de 19 ani. Ei se îndreptau pe jos spre casă când un autoturism scăpat de sub control i-a acroșat pe un drum din localitatea Pătrăuți și i-a lovit puternic pe cei doi tineri. Imediat după impact, cei doi pietoni răniți grav au fost preluați de către echipajele medicale și transportați la spitalul sucevean, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Tânărul Demetrios Lateș se află și acum la ATI Suceava, în stare gravă. Elena Turturean a fost externată din spital, iar pe fișa de externare apar următoarele diagnostice: politraumatism prin accident rutier (pieton); fractură supracondiliană femur stâng; pareză nerv sciatic popliteu extern stâng; plagă contuză gambă dreaptă; fractură corp vertebral T 11 (cominutivă); fracturi costale C 7, C 8, C 9, C 10 stâng și C 8, C 9 drept; fractură col chirurgical humerus stâng.

„Studenta a beneficiat de o intervenție chirurgicală și multe alte tratamente de specialitate în cadrul Spitalului Județean Suceava. Recuperarea ei va fi lungă și costisitoare, având nevoie de condiții speciale de cazare în campusul universității și pentru aceasta s-a demarat procedura de a se caza într-o cameră pentru persoane cu dizabilități din căminul C 1, pe parcursul semestrului al doilea, și de a beneficia de ședințe de kinetoterapie și recuperare. Astfel, vă rog să dăm dovadă de solidaritate și să ajutăm un student al universității din Suceava, fiecare donând cât putem”, a transmis conf. univ. dr. Alexandru Nemțoi, directorul Departamentului de Științe Biomedicale, Facultatea de Medicină și Științe Biologice, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Cei care vor să o ajute pe tânăra studentă, pot să doneze în contul: Banca Transilvania, Turturean Elena, BT - RON - IBAN: RO37BTRLRONCRT0419129201.

„Conducerea Facultății de Medicină și Științe Biologice mulțumește întregii comunități academice din universitatea suceveană pentru sprijin”, a mai completat conf. univ. dr. Alexandru Nemțoi, în speranța că mulți dintre cei care vor afla de drama tinerei îi vor întinde o mână de ajutor, pentru a se recupera cât mai repede.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O studentă a USV, cu politraumatisme în urma unui accident rutier, are nevoie de ajutor financiar pentru recuperare.
 Vizualizări articol: 5208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O studentă a USV, cu politraumatisme în urma unui accident rutier, are nevoie de ajutor financiar pentru recuperare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei