Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 11 (7928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O educatoare și un profesor, arestați pentru agresiuni sexuale asupra unor copii

Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 (11:44:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi neagră și cu două cazuri înfiorătoare în sistemul de educație din județul Suceava. O educatoare de la o grădiniță din Bosanci și un profesor de la o școală din Costâna au fost arestați pentru fapte de natură sexuală, victime fiind minori. Maria Podolac, de 51 de ani, și Dragomir Vicențiu Chiseliță, de 59 de ani, sunt acuzați de agresiune sexuală, iar judecătorii care au analizat propunerile de arestare preventivă au decis că ambii trebuie să stea după gratii, cel puțin pentru 30 de zile. În cazul educatoarei detaliile sunt de-a dreptul șocante, iar faptele sunt de la finalul anului trecut. Pe 7 decembrie 2021, Maria Podolac a reclamat la Poliție că mașina pe care o deține, marca Dacia Sandero, a fost incendiată în cartierul Obcini, acolo unde locuiește. În urma verificărilor a fost identificat și autorul, care a recunoscut fapta, dar a precizat că a recurs la acest gest pentru a-i da o lecție educatoarei. Mai exact, bărbatul a reclamat că femeia i-a agresat sexual fetele minore, una de 3 și alta de 7 ani, care erau în grupa de la Grădinița cu Program Normal din Bosanci unde femeia lucra ca educatoare. Mai exact, cu diferite ocazii, femeia le-a băgat degetele în vagin fetițelor, lucru care s-a întâmplat și cu o altă copilă, în vârstă de 7 ani, care mergea la aceeași grădiniță. În baza acestor informații, anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul Mariei Podolac, dar și la grădiniță, iar vineri dimineață au reținut-o pentru 24 de ore. În aceeași zi, femeia a fost dusă la Judecătoria Suceava, iar magistratul de drepturi și libertăți a emis pe numele ei un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului, măsură care nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară.

În cazul lui Dragomir Vicențiu Chiseliță, profesor care predă biologie și muzică la școala din Costâna, anchetatorii au stabilit că la începutul acestei săptămâni a abordat o elevă în vârstă de 14 ani, căreia i-a făcut o serie de avansuri sexuale. Minora a înregistrat discuția pe telefonul mobil și apoi, când a ajuns acasă, le-a prezentat părinților totul. Aceștia au sesizat Poliția în cursul zilei de miercuri, iar în cadrul anchetei care s-a derulat a avut loc și o percheziție informatică a telefonului, de pe care a fost extrasă înregistrarea incriminatorie. Vineri dimineață, Dragomir Vicențiu Chiseliță a fost reținut pentru 24 de ore, iar în aceeași zi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au prezentat unui judecător de drepturi și libertăți. Magistratul care a analizat propunerea procurorilor a decis că trebuie emis mandat de arestare. Astfel, Dragomir Vicențiu Chiseliță a primit mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, pentru agresiune sexuală și racolare de minori în scopuri sexuale, măsură care poate fi contestată la Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O educatoare și un profesor, arestați pentru agresiuni sexuale asupra unor copii.
 Vizualizări articol: 7413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
O educatoare și un profesor, arestați pentru agresiuni sexuale asupra unor copii3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei