Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 11 (7928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Expoziție de grafică și pictură dedicată poetului Mihai Eminescu, realizată de elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Duminică, 16 Ianuarie 2022 (14:10:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, îndrumați de profesorul Batîr-Rusu Florin, vă invită, în perioada 14-21 ianuarie 2022, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, unde va fi găzduită expoziția de grafică și pictură realizată cu prilejul Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie). În cadrul expoziției, elevii prezintă lucrări de grafică și pictură  inspirate de creația marelui poet național Mihai Eminescu. 

Activitatea este prevăzută și în calendarul Proiectului educațional „ProvocArte”,  desfășurat la nivelul Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, sub coordonarea profesorilor Gotcu Ortenzia, Apetri Adriana, Batîr-Rusu Florin, Solonaru Elena Sextilia.

Profesoara Ortenzia Gotcu de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a făcut o prezentare a marelui poet Mihai Eminescu, care s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Avea o bună educaţie filosofică, opera sa poetică fiind influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică - de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant şi de teoriile lui Georg Wilhelm Friedrich Hegel.A fost activ în societatea „Junimea” şi a lucrat ca redactor la ziarul „Timpul”. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena. Deşi a trăit doar 39 de ani, a lăsat posterităţii o amplă creaţie literară - poezii, proză, dramaturgie - şi publicistică. Manuscrisele lui Mihai Eminescu, adunate în 46 de volume (aproximativ 14.000 de file), au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în 25 ianuarie 1902”. Eminescu a murit la 15 iunie 1889, la Bucureşti. A fost ales, post-mortem (28 octombrie 1948), membru al Academiei Române, potrivit site-ului https://academiaromana.ro/.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziție de grafică și pictură dedicată poetului Mihai Eminescu, realizată de elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziție de grafică și pictură dedicată poetului Mihai Eminescu, realizată de elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei