Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 290 (7902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numărul celor veniți în Suceava în condiții care obligă la carantină se apropie de 5000

Duminică, 12 Decembrie 2021 (18:08:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul persoanelor care vin în județul Suceava și trebuie să intre în carantină crește de la o zi la alta. Astfel, dacă vineri erau în județ în carantină 4.652 de persoane, dintre care 223 intraseră în ultimele 24 de ore, sâmbătă numărul a ajuns la 4.781 persoane (322 din ultimele 24 de ore), iar duminică în carantină se aflau 4.974 persoane, din care 316 din ultimele 24 de ore. De asemenea, duminică erau în izolare, în afara persoanelor aflate în spital, 229 de persoane, din care 17 din ultimele 24 de ore.

Noile reguli de carantină pentru cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene sau din state terțe sunt stabilite în funcție de riscul de infectare pe care îl implică fiecare situație în parte.

Astfel, la sosirea în România a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, aflate în zonele VERDE și GALBEN, nu intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală. În cazul persoanelor care nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării negative  RT-PCR pentru COVID-19, efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) se instituie carantină pentru 14 zile la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat.

La sosirea în România a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, aflate în zona ROȘIE, nu intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Intră în carantină pentru 10 zile (la domiciliu, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat) persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală, doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). Dacă nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național, carantină este pentru 14 zile.  

La sosirea în România a persoanelor care vin din state terțe (altele decât UE și spațiul european), nu intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul national.

Intră în carantină pentru 10 zile persoanele nevaccinate ori cele care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, cu condiția să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul national, indiferent de zona de risc în care sunt încadrate statele din care vin. Același regim îl au persoanele vaccinate  sau trecute prin boală, dacă nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 48 de ore.

Carantină este de 14 zile pentru persoanele care intră în România și nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării  sau intrării pe teritoriul național.

Regulile prevăd o serie de excepții pentru copii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit etc. Este important de știut că începând cu 20 decembrie 2021, se va utiliza Formularul de localizare a pasagerilor (PLF).

 

Lista actualizată a statelor din zona roșie, galbenă și verde

Prezentăm, în ordine alfabetică, lista actualizată a statelor din zona roșie, galbenă și verde:

Zona roșie: Africa de Sud, Andorra, Angola, Anguilla, Austria, Barbados, Belgia, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Botswana, Brazilia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Eswatini, Federația Rusă, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Gibraltar, Grecia, Groenlanda, Guernsey, India, Insula Man, Insulele Cayman, Insulele Feroe, Insulele Mariane de Nord, Iordania, Irlanda, Islanda, Jersey, Lesotho, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malawi, Marea Britanie, Mauritius, Monaco, Mozambic, Muntenegru, Namibia, Nepal, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, San Marino, Serbia, Seychelles, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Trinidad și Tobago, Turcia, Ucraina, Ungaria, Zambia, Zimbabwe.

Zona galbenă:  Albania, Armenia, Aruba, Azerbaidjan, Belarus, Belize, Bosnia și Herțegovina, Brunei Darussalam, Dominica, Italia, Laos, Macedonia de Nord, Malaysia, Maldive, Malta, Mongolia, Polinezia Franceză, Republica Moldova, Saint Vincent și Grenadine, Singapore, Spania, Suedia, Vietnam.

Zona verde: Afghanistan, Algeria, Antigua și Barbuda, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Benin, Bermuda, Bhutan, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Cambodgia, Camerun, Canada, Capul Verde, Chile, Ciad, Coasta de Fildeș, Columbia, Comore, Congo, Coreea de Sud, Costa Rica, Cuba, Curaçao, Djibouti, Ecuador, Egipt, El Salvador, Emiratele Arabe Unite, Eritreea, Etiopia, Fiji, Filipine, Gabon, Gambia, Ghana, Grenada, Guam, Guatemala, Guineea, Guineea Bissau, Guineea Ecuatorială, Guyana, Haiti, Honduras, Indonezia, Insulele Falkland (Malvine), Insulele Marshall, Insulele Solomon, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Insulele Virgine Britanice, Irak, Iran, Israel, Jamaica, Japonia, Kârgâzstan, Kazahstan, Kenia, Kosovo, Kuweit, Liberia, Libia, Madagascar, Mali, Maroc, Mauritania, Mexic, Micronezia, Montserrat, Myanmar, Nicaragua, Niger, Nigeria, Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Oman, Pakistan, Palau, Palestina, Panama, Papua Noua Guinee, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Republica Dominicană, Republica Populară Chineză, România, Rwanda, Sahara de vest, Saint Kitts și Nevis, Saint Lucia, Samoa, Sao Tome și Principe, Senegal, Sierra Leone, Sint Maarten, Siria, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Sudanul de Sud, Suriname, Tadjikistan, Taiwan, Tanzania, Thailanda, Timorul de Est, Togo, Tonga, Tunisia, Uganda, Uruguay, Uzbekistan, Vanuatu, Vatican, Venezuela, Wallis și Futuna, Yemen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul celor veniți în Suceava în condiții care obligă la carantină se apropie de 5000.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul celor veniți în Suceava în condiții care obligă la carantină se apropie de 50000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei