Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 286 (7898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doar două cazuri pozitive la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2, raportate în școlile sucevene

Marţi, 7 Decembrie 2021 (16:37:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a transmis marți, 7 decembrie, că în urma centralizării datelor primite de la conducerea unităților școlare din județ au fost raportate doar două cazuri pozitive la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2 în rândul elevilor. Testele rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă au fost folosite de elevi luni, 6 decembrie. Reprezentanții IȘJ Suceava au spus că au fost distribuite către unitățile școlare sucevene 105.469 de teste (pentru prima zi de testare a săptămânii, urmează o a doua testare joi, 9 decembrie), din care 96.349 au ieșit negative, două au ieșit pozitive, 117 au fost invalide și 9.001 au fost refuzate. Următoarele informații despre desfășurarea testării elevilor în școlile sucevene vor fi transmise de IȘJ Suceava vineri, 10.12.2021, după testarea programată pentru joi, 9 decembrie.

 

·        Teste suficiente pentru prima săptămână

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a distribuit în şcolile şi grădiniţele sucevene testele antigen pe bază de salivă pentru Covid-19, dar consiliul de administrație din fiecare unitate școlară a decis dacă testarea copiilor se face acasă sau la școală. În peste 95% din cazuri, testarea elevilor și preșcolarilor s-a făcut la domiciliu. Conducerea IȘJ Suceava ne-a asigurat că sunt suficiente teste pentru prima săptămână de 6-10 decembrie, teste care au fost distribuite către directorii de școli în mod organizat. Au fost formate mai multe centre de distribuție a testelor: zona Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei, zona Gura Humorului, zona Rădăuți, zona Siret și două centre în municipiul Suceava. Fiecare elev a primit, apoi, kiturile necesare testării de săptămâna aceasta.

Profesorii se bazează pe responsabilitatea părinţilor de a nu-şi trimite copiii bolnavi la şcoală. Dacă testarea se face la domiciliu, sub supravegherea părinţilor sau a tutorilor legali, rezultatul va fi anunțat conducerii unității de învățământ de care aparține copilul. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că acolo unde profesorii consideră că nu se pot implica în acest proces sau nu există infrastructură, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Dacă rezultatul unui test administrat acasă este pozitiv, trebuie să fie anunțată școala.

La nivel național, au transmis reprezentanții Ministerului Educației, în ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu. (Nu sunt incluse în aceste statistici unitățile conexe, elevii și preșcolarii acestora provenind din unități de învățământ). În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, la nivel național au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar două cazuri pozitive la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2, raportate în școlile sucevene.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar două cazuri pozitive la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2, raportate în școlile sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei