Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 283 (7895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceveanul Alex Rață a câștigat prima manșă a duelului sportiv cu fălticeneanul Adrian Aciobăniței

Vineri, 3 Decembrie 2021 (18:02:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Campioana României la volei masculin, Arcada Galați, cu suceveanul Alexandru Rață în teren, a făcut un pas mare pentru calificarea în optimile de finală ale Cupei CEV, după ce a dispus, în meciul tur, cu 3-0 (25-18, 25-23, 31-29) de vicecampioana Franței, Chaumont, echipă la care evoluează și internaționalul român Adrian Aciobăniței, originar din Fălticeni. Returul va avea loc săptămâna viitoare, în Hexagon.

Campion al Franței în sezonul precedent cu AS Cannes, Adrian Aciobăniței a petrecut primii patru ani ai junioratului la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane”, sub îndrumarea profesorului Ionel Ciocan. Ulterior s-a mutat cu familia la Botoșani, de unde a făcut pasul în prima ligă din România, la Tomis Constanța.

Evoluțiile constant bune l-au propulsat de foarte tânăr în anturajul echipei naționale, aducându-i și un transfer în Germania, pe când avea doar 18 ani. În prezent în vârstă de 24 de ani, Adrian Aciobăniței a fost votat cel mai bun voleibalist român al anului 2020.

În aceeași anchetă, Alexandru Rață (21 de ani) a fost desemnat de către Federația Română de Volei drept cel mai bun tânăr jucător al sezonului 2019-2020 în întrecerea internă.

Crescut într-o familie de sportivi de performanță, atât tatăl, Sorin, cât și mama, Elena, practicând în tinerețe cu succes atletismul, Alex a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alexandru Rață urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, din Suceava, fiind în anul III de studiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Alex Rață a câștigat prima manșă a duelului sportiv cu fălticeneanul Adrian Aciobăniței.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul Alex Rață a câștigat prima manșă a duelului sportiv cu fălticeneanul Adrian Aciobăniței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei