Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 282 (7894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violată și lăsată însărcinată de propriul tată, adolescenta din Rădăuți va fi îngrijită de un asistent maternal profesionist

Joi, 2 Decembrie 2021 (14:05:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Violată și lăsată însărcinată de propriul tată, adolescenta în vârstă de 14 ani din Rădăuți va fi îngrijită în perioada următoare de un asistent maternal profesionist. Aceasta este măsura propusă de Protecția Copilului Suceava, după ce fata a fost adusă de Poliție, la sfârșitul săptămânii trecute, în Centrul de Primire Urgențe Suceava, centru din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Tatăl fetei, Radu Mihai A., a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma propunerii formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că minora este foarte afectată de tot ce i se întâmplă și plânge încontinuu: „Totul s-a aflat după ce fata în vârstă de 14 ani a mers, împreună cu fratele ei mai mare, elev în clasa a IX-a, la un centru social de zi din Rădăuți, centru pe care îl frecventau de mai multă vreme, unde beneficiau de o masă caldă și unde își făceau lecțiile. Văzând-o pe fetiță foarte tristă, abătută, psihologul centrului a stat de vorba cu ea și astfel a aflat de agresiune. S-a luat legătura cu Poliția și minora a fost adusă în Centrul de Urgență Suceava. Fata este consiliată și va fi îngrijită de un asistent maternal, având în vedere vârsta și starea în care se află”.

Fata însărcinată mai are și doi frați mai mici, unul în clasa a II-a și unul la grădiniță, care, alături de fratele mai mare, au rămas în familie, alături de mamă.

„Echipa noastră s-a deplasat, împreună cu un asistent social de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Rădăuți, la domiciliul familiei și a analizat situația acesteia. Mama nu este de acord cu o măsură de protecție pentru cei trei băieți și nici internarea în Centrul pentru victime din structura DGASPC Suceava. Am solicitat anchetă socială în regim de urgență de la DAS Rădăuți și sprijin pentru ca mama, împreună cu ceilalți trei copii, să ajungă la sediul DGASPC Suceava, pentru evaluare și consiliere psihologica”, a completat Nicoleta Daneliuc.

 

·        Traumatizată pe viață

Trauma acestei copile este greu de descris. Adolescenta i-a povestit psihologului că tatăl ei este cel care a întreținut relații sexuale cu ea, cu forța, în repetate rânduri. Polițiștii judiciariști rădăuțeni au adunat probatoriu și, după ce au făcut și audieri, au concluzionat că sesizarea se confirmă. 

Tatăl acuzat de viol a fost ridicat pentru audieri, fiind pus sub acuzare pentru viol în formă continuată. Individul a fost reținut inițial 24 de ore, după care Judecătoria Rădăuți a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul arestat (a cărui identitate am protejat-o parțial având în vedere situația extrem de delicată a fetei) nu a recunoscut acuzațiile și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violată și lăsată însărcinată de propriul tată, adolescenta din Rădăuți va fi îngrijită de un asistent maternal profesionist.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Violată și lăsată însărcinată de propriul tată, adolescenta din Rădăuți va fi îngrijită de un asistent maternal profesionist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei