Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 271 (7883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Preotul prof. Ioan Nistoroaea, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului Suceava, a plecat la Ceruri, la vârsta de 68 de ani

Joi, 18 Noiembrie 2021 (17:51:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preotul prof. Ioan Nistoroaea, care a fost mulți ani parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din municipiul Suceava, de unde a ieșit la pensie, a plecat la Ceruri, la vârsta de 68 de ani. Pe pagina de Facebook a Bisericii Adormirea Maicii Domnului a fost postat joi acest mesaj: „Cu profundă durere în suflet, am aflat de trecerea neașteptată din această viață a preacucernicului părinte prof. Nistoroaea Ioan, păstor misionar și harnic, care s-a remarcat prin vocația sa spre dialog și comuniune prin bunătatea și dărnicia părintească. Părintele profesor Ioan rămâne pentru generaţiile tinere o pildă de hărnicie, entuziasm și dăruire de sine pentru binele Bisericii şi pentru promovarea învățământului teologic românesc”. În același mesaj se mai spune că părintele profesor Ioan „s-a remarcat prin activitatea sacerdotală și misionară, administrativă și gospodărească, fiind un model de implicare jertfelnică atât pentru preoții mai tineri care l-au cunoscut și alături de care a slujit, cât și pentru toți cei cu care a colaborat în numeroasele sale slujiri în cadrul Bisericii. A fost un păstor vrednic și neobosit care a slujit comunitatea parohială o viață întreagă în lucrarea faptelor bune. În aceste momente de durere și întristare, transmitem familiei și tuturor celor care l-au cunoscut un gând părintesc de mângâiere. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să așeze sufletul slujitorului său, părintele profesor Ioan, în ceata sfinților slujitori, dăruindu-i odihnă în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi! Veșnica lui pomenire din neam în neam! Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări pentru familia îndoliată şi pentru toți cei îndureraţi!”

 

·        Amintire de la „hramul cizmarilor”

Părintele Ioan Nistoroaea și-a dedicat mulți ani din viață Bisericii Adormirea Maicii Domnului, care are trei hramuri, pe 15 august, pe 8 septembrie şi pe 21 noiembrie – hramul cizmarilor. Îmi amintesc câteva cuvinte spuse de părintele profesor Ioan la una dintre sărbătorile breslei cizmarilor: „Breasla cizmarilor a fost una respectată. Erau uniţi, oameni de onoare, pentru credinţă, faptele lor fiind cele care fac să se vorbească şi astăzi despre ei. Pe vremuri, aveau un fel de <cutia milei>, un fond al breslei cu care breasla cizmarilor avea grijă să nu lipsească niciodată din biserică lumânările, tămâia şi alte lucruri necesare bisericii. Breasla a trecut prin necazuri, trece şi astăzi, dar important este că au rămas în picioare, duc tradiţia mai departe şi lasă urmaşi care să întreţină flacăra breslei”. Cred că părintele și-ar dori ca breasla cizmarilor să rămână în continuare unită și respectată.

Iniţiativa de a se construi un prăznicar la „Biserica cizmarilor” îi aparţine tot preotului profesor Ioan Nistoroaea, care a publicat şi monografia Bisericii Adormirea Maicii Domnului.

 

·        Înmormântarea, duminică, la ora 14:00

Preotul prof. Ioan Nistoroaea s-a născut pe 12 ianuarie 1953 și a decedat pe 18 noiembrie 2021. Vineri și sâmbătă, de la ora 19:00, vor avea loc slujbe de priveghere. Înmormântarea va avea loc duminică, pe 21 noiembrie, la ora 14:00, la Biserica Adormirea Maicii Domnului. Sincere condoleanțe!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul prof. Ioan Nistoroaea, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului Suceava, a plecat la Ceruri, la vârsta de 68 de ani.
 Vizualizări articol: 4873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Preotul prof. Ioan Nistoroaea, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului Suceava, a plecat la Ceruri, la vârsta de 68 de ani4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei