Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 256 (7868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii vor începe cursurile pe 8 noiembrie. Ministrul Educației își dorește învățământ în format fizic

Luni, 1 Noiembrie 2021 (18:48:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 1 noiembrie, că școala va începe pe 8 noiembrie. Sorin Câmpeanu rămâne consecvent și spune că el își dorește ca elevii să revină în bănci, să facă învățământ în format fizic, dar acest lucru, spune el, depinde de situația epidemiologică din țară.

De aceea, decizia finală cu privire la modul în care va începe școala pe 8 noiembrie se va lua vineri, 5 noiembrie. „Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. Există un document, o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”, a spus Sorin Cîmpeanu, explicând că: „nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă, să spunem, în jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli. Nu se va ajunge la această situație”. Cu toate acestea, se ia în calcul faptul că multe școli vor fi nevoite să funcționeze în online.

 

·        Elevii de gimnaziu: două teze. Elevii de liceu: trei teze

În același timp, ministrul Educației a mai declarat luni, ca o noutate, că înțelegând dificultățile, analizând solicitările, „am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa a VIII-a vom avea un număr de două teze, în loc de trei teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei. Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi, fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu”. Tezele pentru semestrul I se vor putea da cu prezență fizică începând cu data de 6 decembrie. Pentru elevii care nu vor putea susține teze cu prezență fizică, acest lucru se va putea face după revenirea la școală, în semestrul II.

 

·        Teste pe bază de salivă, în școli, de săptămâna viitoare

Ministrul Educației declară, de asemenea, că începând de săptămâna viitoare în școli vor fi disponibile și testele pe bază de salivă pentru depistarea infecției SARS-CoV-2. Cîmpeanu a spus, conform Edupedu.ro, că are informații de la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, care i-a dat asigurări că de săptămâna viitoare, pe un calendar stabilit pe loturi, testele pe bază de salivă vor ajunge în școli.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii vor începe cursurile pe 8 noiembrie. Ministrul Educației își dorește învățământ în format fizic.
 Vizualizări articol: 2680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Elevii vor începe cursurile pe 8 noiembrie. Ministrul Educației își dorește învățământ în format fizic1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei