Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 252 (7864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un bărbat care a „furat” un copil de 3 ani, condamnat, dar iertat de pușcărie

Miercuri, 27 Octombrie 2021 (15:39:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat trimis în judecată după ce a mers în casa concubinei sale și l-a luat pe copilul în vârstă de 3 ani al acesteia din urmă a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți pentru infracțiunea de lipsire de libertate. Constantin Gherman a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, însă, analizând dosarul și circumstanțele, judecătorii au decis să suspende condiționat executarea pedepsei pentru o perioadă de 3 ani de zile.

Bărbatul ar urma așadar să nu facă pușcărie dacă va respecta termenul de încercare de 3 ani. Decizia Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară.

Pe 6 august a.c., polițiștii de la Rădăuți și colegii de la secțiile din zonă au fost în alertă maximă după ce o femeie a sesizat că i-a fost furat copilul, un băiat în vârstă de 3 ani. Femeia a relatat că bărbatul care îi este concubin s-a deplasat în lipsa ei la locuința sa, de unde l-a luat pe fiul ei. Cel căutat, Constantin Gherman, nu este tatăl minorului, acesta fiind dintr-o altă relație de concubinaj a femeii.

Având în vedere că era vorba de o sesizare de caz de răpire, imediat s-au demarat activități de căutare și scotocire în zona Rădăuți-Marginea-Poieni Solca. Polițiștii au mers la Poieni Solca, unde își are domiciliul mama suspectului. Gherman Constantin a fost găsit acolo, împreună cu băiatul. El a declarat că l-a luat pe băiat de mână, de bunăvoie, din casa mamei sale.

Minorul și mama au fost preluați de polițiști și duși în Centrul Maternal Suceava.

Bărbatul, care probabil nu a realizat gravitatea actului său, a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de lipsire de libertate. El a fost reținut inițial 24 de ore, după care a stat în arest preventiv în jur de o lună și jumătate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au trimis ulterior în judecată pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate.  

De precizat că instanța l-a mai obligat pe ”tatăl vitreg” să achite daune morale de 5.000 de lei pentru copil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat care a „furat” un copil de 3 ani, condamnat, dar iertat de pușcărie.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat care a „furat” un copil de 3 ani, condamnat, dar iertat de pușcărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei