Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 251 (7863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tiberius Vatamaniuc susține că trofeele găsite în casa sa sunt de pe vremea bunicului iar pistolul e de jucărie

Marţi, 26 Octombrie 2021 (12:14:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Călcat” de mascați de la Poliție și Jandarmerie, duminică dimineață, într-un dosar privind infracțiunile de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „uz de armă fără drept”, Tiberius Vatamaniuc, din Sucevița s-a apărat de acuzații într-o postare pe pagina dedicată activismului de mediu. El susține, printre altele, că pistolul ridicat din casa sa este unul de jucărie iar trofeele sunt, la propriu, de pe vremea bunicului. Sigur, rămâne de văzut ce se va stabili în cadrul anchetei. Arma, elementele de muniție și trofeele au fost ridicate în vederea expertizării.

„La percheziție s-au găsit niște coarne de cerb care au peste 40 de ani. M-am născut în casă cu acele coarne rămase de la bunicul meu și printr-o expertiză să poate stabilii vechimea lor. Pistolul era unul de jucărie, cu capse și nu este interzis prin lege. Maceta era una de gradină pe care am cumpărat-o de la un magazin cu articole pentru grădinărit, lucru care se poate dovedi foarte ușor deci nu este o armă albă. Sabia era artizanală și era agățată pe un perete, de ornament. Au găsit niște capse pentru ceva gen aer comprimat care iarăși nu sunt ilegale ! Toate astea au mai trecut prin mâna polițiștilor care până acum mi-au mai făcut vreo trei percheziții dar nu au considerat că sunt deținute ilegal. Bun... acuma vă zic că, cum descopăr câte o metodă de furt în care sunt confiscate cantități de masă lemnoasă, mă trezesc cu câte o chestie de genul asta. Nimic din ce au găsit nu constituie infracșiune, daca ar fi fost ceva ilegal m-ar fi arestat fără îndoială”, susține Vatamaniuc într-un mesaj dedicat celui care îl susțin.

Reamintim, în urma perchezițiilor derulate în trei locații (domiciliul lui Vatamaniuc, un magazin și locuința unui amic de-al acestuia) au fost ridicate un pistol de start și zece elemente de muniție aferente acestuia, alte câteva sute de elemente de muniție, o luneta marca Magnum, o macetă și o sabie. La percheziții au mai fost ridicate șapte trofee de cerb, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte si un dispozitiv pentru ascultare la distanta, dispozitive specifice braconierilor.

Ancheta din acest caz este derulată de polițiștii specializați de la Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Toxice Suceava, sub coordonarea unui procuror.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberius Vatamaniuc susține că trofeele găsite în casa sa sunt de pe vremea bunicului iar pistolul e de jucărie.
 Vizualizări articol: 5505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tiberius Vatamaniuc susține că trofeele găsite în casa sa sunt de pe vremea bunicului iar pistolul e de jucărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei