Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 249 (7861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Atracție

Lucrările de pictură de la Catedrala Nașterea Domnului vor fi incluse în Strategia de turism a orașului

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 (11:39:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Frumusețea picturilor de la catedrala “Nașterea Domnului”, de pe Mărășești, va fi unul dintre elementele de atracție turistică ale municipiului Suceava, consideră primarul Ion Lungu, care vrea să includă acest momunent de arhitectură în Strategia de turism a orașului.

“Am vizionat lucrările de pictură la Catedrala Nașterea Domnului din Suceava, având în vedere că municipalitatea este unul din principalii finanțatori ai acestei lucrări.
Am urcat împreună cu preotul paroh Petrică Argatu până la ultima cotă în turn, acolo unde s-a pictat în acest an.
Sunt lucrări de pictură de o calitate excepțională, de o tehnică deosebită. Chipurile Mântuitorului și ale Maicii Domnului parcă te privesc din orice unghi te afli.
Vom continua să sprijinim lucrările de pictură la Catedrală, care este și un monument de arhitectură deosebit și dorim să-l includem ca destinație în Strategia de turism a orașului, ținând cont și de faptul că de la ultimul nivel se vede o panoramă deosebită asupra orașului”, a spus Ion Lungu.

Lucrările de pictură în tehnică fresco din interiorul Catedralei „Nașterea Domnului”, din Suceava, a doua ca mărime ca mărime din țară, au fost demarate în 2018, cu fonduri de la bugetul local al municipiului.

Dimensiunile Catedralei Sucevei, începută în 1991, sunt impunătoare: aproximativ 70 de metri lungime, 20 de metri lățime și 80 de metri înălțime. Construcția are trei turle de formă octogonală, în vârful fiecăreia dintre ele existând câte o cruce masivă din inox aurit, de dimensiuni cuprinse între 4 și 6 metri.

Turla principală, dispusă deasupra naosului și având montată o cruce de 6 metri, are înălțimea de 82 de metri, plasând Catedrala Arhiepiscopală din Suceava în primele zece cele mai înalte lăcașuri ortodoxe din lume și pe locul al treilea între cele mai înalte catedrale ortodoxe românești, după Catedrala Mântuirii Neamului Românesc (127,5 metri) și Catedrala Mitropolitană din Timișoara (90,5 metri). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de pictură de la Catedrala Nașterea Domnului vor fi incluse în Strategia de turism a orașului.
 Vizualizări articol: 1811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lucrările de pictură de la Catedrala Nașterea Domnului vor fi incluse în Strategia de turism a orașului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei