Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 245 (7857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Săptămâna prevenirii traficului de persoane

Marţi, 19 Octombrie 2021 (14:56:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 18-22 octombrie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) și partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane (18 octombrie), evenimente incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, precum şi informarea şi conștientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

Centrul Regional Suceava al ANITP va desfăşura în această perioadă activităţi de informare şi prevenire în mediul online și outdoor destinate publicului larg/societății civile şi categoriilor vulnerabile, grupuri țintă identificate, mesaje social-media, materiale video pentru unitățile de învățământ gimnaziale şi liceale destinate elevilor, spoturi video realizate în cadrul campaniilor.

De asemenea, Centrul Regional Suceava al ANITP și partenerii săi locali au planificat o serie de întâlniri directe cu beneficiarii în unitățile de învățământ locale, comunități defavorizate, locuințe protejate, premierea unor concursuri și întâlniri cu specialiști și parteneri, în a căror derulare se va ține cont de evoluția situației pandemice actuale de la nivel național și local.

Sunt mai multe campanii naționale ce vor fi implementate și la nivel regional, prin intermediul Centrului Regional Suceava: Campania de conștientizare a traficului de persoane „Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”, în perioada 15 octombrie 2021 – 15 martie 2022, în mediul outdoor și online; Campania europeană de prevenire a traficului de persoane ,,Pariuri oarbe”, în cadrul forumului EMPACT, alături de alte 16 state europene, Comisia Europeană, Europol și Frontex, în perioada septembrie 2021 – februarie 2022, în mediile Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn; Campania de prevenire ,,Munca fără forme legale – un pas mai aproape de traficul de persoane”, împreună cu  Asociația INCA România, în perioada aprilie-decembrie 2021, în spațiul outdoor și online; Campania regională "SUPORT" - S(susținere), U(umanitate), P(prețuire), O(opțiune), R(rezilienţă), T(toleranţă), derulată de Centrul Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane și Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale, în perioada iulie 2021 - iunie 2022, în mediul outdoor.

 

·        Semnificație

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie - a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. Informaţii suplimentare: Telefon: 021-303 70 80 / int. 15470,  Fax: 021-319 01 83,  E-mail:  presa.anitp@mai.gov.ro; Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania, Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna prevenirii traficului de persoane.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna prevenirii traficului de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei